Отец Иван е приет по спешност в болница

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В четвъртък добрият старец се е почувствал много зле и не е можел да диша. Близките му се обаждат на Бърза помощ и дядо Иван е откаран в лечебното заведение. Лекарите успяват бързо да го стабилизират, въпреки че продължава да е в тежко състояние.

Отец Иван: Нямаме пари за дърва и ток5 бона удря сметката за топлото за приютите за всеки от студените месеци, оплака се духовникът Приют…Nov 21 2019vijti.com

„Не можех да си поема въздух. Чудех се какво става, защото усетих, че не мога да дишам. Викам си – дотук бях. Да са живи и здрави лекарите, сложиха ме на системи и дишам само през кислородна маска“, едва промълви пред вестника човекът в расо, който е помогнал на хиляди хора в затруднено положение и ги прибира в приютите си.

В болницата са му направени пълни изследвания, от които се появява нов проблем – стеснение на аорта и неотложна операция на сърцето. „Като гръм от ясно небе ми дойде, че трябва да ме оперират. Аз си знам, че имам проблем, и още преди време трябваше да ме види лекар, но не очаквах, че сега ще се усложни положението. Искат да ме оперират тук, но настоявам и други лекари да ми погледнат изследванията. Ще говоря с доктори от Германия и евентуално там ще се оперирам. Голямото ми притеснение е дали ще преживея такава операция, защото вече съм на много години. Мисля си как ли ще я приеме тялото му, тъй като ще бъда под пълна упойка“, добави с изтънял глас 74-годишният свещеник. Той е категоричен, че в столичната болница се държат много добре и полагат грижи да се възстанови.

„Лежа аз тук, но питомците ми имат нужда от мен. Над 200 човека са, а зимата дойде. Последните месеци са много тежки и не знам как ще свържем двата края. Само за няколко дни при мен дойдоха две майки с общо 12 деца. Това са още гърла за хранене“, продължи отец Иван въпреки съветите да помисли първо за здравето си, а после за всекидневните ангажименти.

„Каквото Господ реши – това ще е. Колкото ми е писано, толкова ще живея. Не съм вече първа младост и за никой не е казано, че трябва задължително да става на 100 години“, заяви дядо Иван.

През последните години той има няколко престоя в лечебни заведения. През юли 2018 година отецът припадна и го приеха в болницата в Монтана. „Стоях прав, когато изведнъж ми причерня пред очите. Всичко около мен потъна в мрак и около минута не можех да осъзная какво се случва. Подозирам, че сърцето ми е спряло, защото не можех да реагирам по никакъв начин. Едно от децата в приюта беше край мен и успя да ме вдигне“, разказа още духовникът.

Половин година по-рано отец Иван отново имаше здравословни проблеми. „Направиха ми изследвания и ми казаха, че от около 2 години съм имал диабет. Изобщо не знаех и си хапвах по много сладко“, призна отчето. Той забелязал, че краката му започват да почерняват. Нямал обяснение на странното явление, но и не подозирал, че има тежка болест.

Преди пет години на отчето тежко и сериозно пострада единият му крак. Оттогава добрият старец се придвижва по-бавно и по-често се застоява седнал на стол или лежи на легло. Букетът от неприятни случки се допълва от инцидент миналата година, когато беше нападнат с нож, но се размина само с прорезна рана на главата и ухото.

Източник: дунавмост

Миска спасява децата на отец Иван: Много хора помагат, но парите все не стигат, казва духовникътМного хора помагат, но парите все не стигат, казва духовникът Дрехи и играчки дари Мис Северозападна…Sep 23 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!