„Осемте Джуджета“ 4: Как се краде бизнес за милиони с помощта на МВР и прокуратурата

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кадър АКФ, „Осемте Джуджета“

Кристиян Христов на 24 години е боксьор и невписан собственик на асансьорните заводи Изамет в София и Дупница. Младият Кристиян е фактическият управител на заводите с помощта на Делта Гард и видима протекция на полицията в Дупница.

„Осемте джуджета“ 3: Един плик с 550 000 евро за ЕвротоИсторията на „Осемте джуджета“ и намесата на бивши и настоящи магистрати в конфликта в групата фирми…Jul 31 2020vijti.com

Четвърта и последна част на “Осемте джуджета”. На прокурорското “вълшебно килимче” на Петьо Еврото се появява и един подпис на Главен прокурор. И един млад боксьор с интереси в асансьорния бизнес, на когото специализираната прокуратура усилено помага.

Ден след срещата на собственика на асансьорните заводи „Изамет“ Илия Златанов с бившия шеф на Столичното следствие Петьо Петров, известен с прякора си Петьо Еврото, на 27 юли 2019 година тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров възлага на Националната следствена служба разследване на всички налични преписки по предишни жалби на Илия Златанов, пише Дневник.

Това разкрива четвъртата част на разследващата поредица „Осемте джуджета“ на „Антикорупционния фонд“. Подписът на Цацаров се вижда от съдебен протокол от заседание на специализирания наказателен съд (СпНС)

По тези преписки две години назад не е имало никакво движение по същество. Две седмици след срещата на Златанов и Петров специализираната прокуратура провежда акция и задържа сина на Илия Златанов – Явор, с когото той има спор за фирмата, и още няколко души. Намесата на главен прокурор по такива преписки е изключително рядка.

От държавното обвинение не отговарят на поставените от „Антикорупционен фонд“ въпроси и апелират към прокуратурата да публикува всички прокурорски актове по това наказателно дело.

Сотир Цацаров оглави антикорупционната комисия през декември 2019 година. През 2015 година срещу Петьо Петров имаше предложение за дисциплинарно производство, което обаче тогавашният

Немска телевизия разкова Борисов. Изкараха зловещи неща. В България има Клеменс Ференкоте, кореспондент на мрежата обществено-правни медии в Германия ARD, е подготвил обши…Aug 14 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!