Обмислят кризисна семейна помощ, ако се наложи ново затваряне на училища и детски градини

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Министерството на труда и социалната политика готви кризисна семейна помощ, ако училищата останат затворени и през следващата учебна година. Това обяви в предаването „Преди всички“ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, предаде БНР.

Наследницата на Ванга обясни как втората вълна на Ковид-19 ще подмине България„Втората КОВИД вълна пак ще ни подмине, но трябва да продължим да работим върху добротата си, върху …Jun 29 2020vijti.com

“Тогава със сигурност ще трябва да подкрепим семействата, защото те вече са изчерпали своите възможности, както за платен, така и за неплатен отпуск, вероятно и своите спестявания“, каза Сачева.

“Не бих искала да бързам с анонса, но, ако се наложи да се затварят училища и детски градини отново през есента, тогава ще предложим конкретна месечна помощ за семействата с деца, които да могат да се подкрепят за толкова месеци, за колкото е необходимо да се затварят училища и детски градини. Пак казвам, ако това се наложи“, посочи още Сачева.

Предвидената 3-месечна помощ по 50 лв за пенсионерите при необходимост ще бъде удължена, ако има тежка здравна криза и допълнителни ограничителни мерки, отбеляза социалният министър.

Доц. Мангъров: Няма да има втора вълна наесен Трябва малко по малко да минаваме към нормален ритъм на живот и това с отварянето на детските град…May 26 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!