Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков: Светът ми свърши, когато разбрах, че е починал

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Подсъдимият за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, Кристиан Николов обясни пред Софийския градски съд, че вечерта преди инцидента в дома му имало гости – чествали рождения ден на приятелката му. Изпил две малки водки и по-къско, когато разчиствал след купона, ги „полял“ с шот. Питието му се сторило странно на вкус, устата му изтръпнала и решил да си направи чай с медицински коноп за успокоение.

Апелативният съд пусна от ареста подсъдимия за смъртта на Милен ЦветковПодсъдимият за смъртта на Милен Цветков излиза от ареста. Софийският апелативен съд пусна от ареста …Sep 16 2021vijti.com

На другия ден – 19 април 2020 г., Великден, се качил в автомобила, чувствал някакъв дискомфорт, но не му се сторило да не е в състояние да кара. Но малко преди фаталния сблъсък с колата на Милен Цветков му причерняло и се чувствал като в просъница.

Последвал силен удар, за който по-късно разбрал, че е от катастрофа. След като се убедил, че спътниците му са добре, слязъл от автомобила и отишъл да види какво се случва в блъснатата кола. Не подозирал, че в нея е известна личност.

„Питах го (Милен Цветков – бел. ред.) как си, имаш ли нужда от нещо, добре ли си. Той изглеждаше без външни наранявания. Беше в шок и не можеше да си събере мислите“, обясни Николов.

Според обвиняемия след това състоянието на пострадалия рязко се влошило, а самият той му е оказал първа помощ. Дори свалил обувката си, поставил я под главата на тв водещия, за да облекчи дишането му. Дошла линейка, която откарала журналиста, а Кристиан съдействал на полицаите, дал кръвна проба за наркотици, а след това бил отведен в районно управление.

На сутринта един полицай ми съобщи, че името на пострадалия е Милен Цветков и че човекът е починал. В този миг наистина се почувствах ужасно, почувствах, че светът ми свърши. Разплаках се. До последно имах надежда, че човекът е оцелял“, каза още обвиняемият.

За наличието на наркотици в кръвта му Кристиан обясни, че някой ги е сложил в питието, което изпил в нощта преди катастрофата.

От телевизията научил, че е мамино синче, боклук и наркоман и това повлияло на психиката му зле. Изпаднал в депресия и по цял ден стоял под одеалото.

„В ареста, една вечер около 23 ч., старшините ми казаха, че трябва да изляза. В просъница се оправих и питах къде ме водят. Притесних се, защото след вечерния час не би следвало да ме водят никъде. Уплаших се. Вкараха ме в една стая, където имаше двама мъже. Кратко ми се представиха, не знам и не помня от коя служба бяха. По всякакъв начин се опитаха психически да ме смачкат“, обясни още Кристиан.

Преди да започне с обясненията Кристиан Николов още веднъж изказа съболезнования и се извини на близките на Милен Цветков.

На 4 март започват финалните пледоарии по делото за смъртта на журналиста Милен Цветков.

Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков излиза от арестаСофийският градски съд пусна от ареста Кристиян Николов, подсъдим за катастрофата, при която загина …Sep 1 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!