Няма кой да гледа болната Янка Рупкина

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

На легло след тежка операция на жлъчката е народната певица Янка Рупкина. Фолклорната легенда имала нужда от денонощна асистенция, за да се възстановява, но не можела да разчита на никого за грижи, освен на бившата си снаха. Въпреки че е разведена със сина на певицата, тя пътувала от Хасково до София, за да наглежда свекърва си, да ѝ пазарува, чисти и да ѝ помага. Не смогвала обаче да се разкъсва между двата града всеки ден, защото имала и своя работа и задължения.

Синът на 85-годишната звезда също имал здравословни проблеми, неотдавна и той бил в болница.
Преди две години Рупкина остана съвсем сама в дома си, след като загуби своя съпруг – легендарния треньор на националите по борба Георги Рупкин. „Тогава осиротях! Георги ми беше баща, любим, приятел, всичко“, признава солистката на „Мистерията на българските гласове“.

Към живота я връща любовта на публиката и поддръжката на семейството. От сина си Росен певицата има внучка Ани, която живее в Швеция, но винаги намира време да се прибере в България за празниците на баба си. От две години великата изпълнителка е вече и прабаба. За малкия Виктор тя споделя, че е „нейното слънце“. „Когато го питам какво прави, той отговаря: „Гоня лошите хора“, разказва Янка Рупкина.

Тя обитава скромния си апартамент в столичния квартал „Дружба“, който се е превърнал в неин музей. Като умра, не знам какво ще правят с този багаж. Ако е внезапно, да отворят вратата и кой каквото иска, да си вземе. От Бургас ми искаха архива, но не съм подготвена, ще ми трябва време да подредя всичко. Благодарна съм на кмета на район „Искър“, че ме търпят и не са ме предупредили да напусна, тъй като от 30 години съм под наем, но докато бях в болницата, не съм го плащала.

Може и да имам бележки, но не съм отваряла пощенската кутия. Няма да остана длъжна на България, но ще им кажа, че бих искала апартаментът да остане за музей. Кметът е направил квартала рай, живеят различни етноси, но всички ме обичат – кой ми подава ръка от рейса, кой ми помага да си кача количката“, споделя изпълнителката на „Калиманку Денку“.

Миналата година тя пак бе в болница, защото сърцето ѝ излезе от ритъм, но по чудо се оправи. Звездата на народната песен смята, че е закриляна свише, защото самата тя като дипломирана медицинска сестра е помогнала на стотици хора. Преди време Рупкина дори спаси с дишане уста в уста припаднал на улицата мъж в Германия.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!