Нов циклон носи студ и сняг

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Неговият център отново ще бъде над Беломорието, в Южна Гърция отново ще вали мокър сняг. Тези валежи ще обхванат и турското крайбрежие на Бяло море, но циклонът бързо ще се изнесе на юг“, каза синоптикът Петър Янков пред Bulgaria ON AIR.

Циклони, сняг и дъжд: Какво ще е времето по Коледа и Нова година„Декември започва с динамично време, зимата показа своето присъствие много по-рано – преди да настъп…Dec 4 2021vijti.comТой сподели, че следващият циклон се заражда над Италия.
„Бързо ще достигне до нашата съседка Гърция, ще обхване и нашата страна отново със снеговалежи. Границата между студения въздух и топлия въздух преминава точно през Беломорието и крайбрежието на Турция.

Там се образуват тези вихри и тези снеговалежи. Стара планина ни пази и разбива облачните системи. В момента синоптичната обстановка е такава, че има зонален пренос над Балканите и през нашата страна преминават облачни системи, които са много бързи“, допълни Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му те са със силни ветрове.

„Във вторник се очакват валежи, главно в Западна и Южна България, снежната покривка ще е до максимум 5-7 см, но отново тези циклони ще преминат южно. През почивните дни София ще бъде най-студената балканска столица. 

Максималните температури ще са около 3-4°. В съседните столици максималните температури ще бъдат от 6 до 11°“, подчерта синоптикът.

Минималните температури ще се движат от минус 6 до минус 1 градуса в нашата страна. А в момента най-студено е в Перник и Кюстендил – минус 4°.
„Февруари ще започне със снеговалежи, които ще създадат снежната покривна в Западна и Южна България. Най-малка снежна покривка ще има в Добруджа. 

Следва месец с по-малко валежи и топъл февруари, което не е никак добре за селското стопанство. Очакват се и по-високи температури. Пролетта за кратко ще даде заявка за своето настъпване“, коментира Петър Янков.

Обстановката се усложнява, иде голям сняг – ще натрупа, на места многоЗа цялата страна (с изключение на София, Благоевград, Кюстендил, Перник и Видин) за утре – 11 януари…Jan 11 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!