Нова площадка с боклук от Италия бе открита във Враца

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Властите се натъкнаха на нов боклук от Апенините. Въпросното “находище“ е открито във Враца при проверка на инспектори, но собственикът на площадката е категоричен, че не става въпрос за отпадъци, а за суровини.

Дарения на боклука (СНИМКИ)Възмутени жители на монтанското село Якимово споделиха снимки от изхвърлените на боклука дарения в п…Dec 26 2019vijti.com

,,Площадката е наета от фирма, която се занимава с обработка на пластмасови изделия. Да, по документи този т.нар. отпадък идва от Италия, от град Милано. Но това са суровини, които са закупени от българска фирма чрез конкурс. Това са пластмасови опаковки от използвани тонер касети за принтери. От тези суровини ще бъде произведено нещо с добавена стойност“, обясни пред камерата на bTV собственикът на площадката Тодор Ангелов и допълни, че става дума за специална пластмаса, която не подлежи на изгаряне.

,,С тези суровини наемателите на площадката, с които имам сключен договор, произвеждат закачалки, дръжки за четки, тоест за тях това е изходна суровина, която те са закупили от Италия, такъв е бизнесът им“, увери още веднъж мъжът.

Предстои на собственика на депото да бъде наложена глоба от 7000 лева, тъй като теренът няма лиценз. А междувременно се появи информация, че вчера е била проверявана и друга фирма, която стопанисва подобни отпадъци – този път в Мизия.

Източник: новини.бг

За времето когато никой не ровеше по кофите за боклук а бездомник беше непозната думапЕдин разказ по повод статията „10 причини да НЕ изпитвам носталгия по-НРБ” Останах учудена от писани…Dec 22 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!