Нова заповед: Задължителен РСR за пристигащите у нас от 3 държави от 8 юли

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Задължителен PCR тест с отрицателен резултат за пристигащите у нас от Испания, Кипър и Русия, въвежда здравното министерство. Новата заповед на здравният министър д-р Стойчо Кацаров влиза в сила от 8 юли.

Резултати от антигенни тестове няма да се признават, а PCR тестът е задължителен и за хората, притежаващи сертификат за завършена ваксинация.

Азис потъна в скръб: Погреба баща си Троян, който не успя да се пребори с вирусаНа Азис не му е нито до музика, нито до танци, нито до забавления. Кралят на фолка наскоро е погреба…Apr 23 2021vijti.com

Причина за въвеждането на по-рестриктивната мярка е нарастващия брой на заразените с коронавирус в тези страни, породено от разпространението на делта-варианта.

„При налична информация за констатирана значителна негативна промяна в епидемичната ситуация в дадена държава от зелена или оранжева зона, на пристигащите от нея в Република България лица могат да бъдат прилагани специфични противоепидемични мерки“, разпорежда министър Кацаров, с което се позволява въвеждането на допълнителни мерки, извън вече приетите.

По този начин статутът на Русия, Кипър и Испания все още не се променя, т.е. те все още не попадат в червената зона, пристигащите от която не се допускат в страната.
При липсващ документ за PCR тест, пристигащите у нас вероятно ще подлежат на 10-дневна карантина.

Така живеехме при социализма: Кварцови лампи пазеха малки и големи от вирусиВируси, болести и други подобни явления по времето на социализмабяха известни само на възрастните. В…Apr 23 2021vijti.com


Източник: Марица

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!