Николай Хаджигенов: Целият свят е наясно що за животно е Борисов

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Това, което трябва да се направи, е в МВР да им инсталираме малко мозък

Това, което трябва да се направи, е в МВР да им инсталираме малко мозък

„Една от малкото категорични победи на протеста е, че от ден първи всички партии са там, както сме ги поканили. Всичките стоят като граждани на протеста. Тоест, нито една партия не сме допуснали не да овладее протеста, а не сме я допуснали дори близо до върха. Всички са там като обикновени граждани, което е чудесно. Това беше идеята на гражданския протест“.

Това заяви адв. Николай Хаджигенов пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ.

Шефката на психиатрията разобличи БорисовС отворено писмо до Бойко Борисов и до Изпълнителната комисия на партията са се обърнали членове на …Sep 14 2020vijti.com

Това, което трябва да се направи, е в МВР да им инсталираме малко мозък

Това, което трябва да се направи, е в МВР да им инсталираме малко мозък

Това, което трябва да се направи, е в МВР да им инсталираме малко мозък

„Една от малкото категорични победи на протеста е, че от ден първи всички партии са там, както сме ги поканили. Всичките стоят като граждани на протеста. Тоест, нито една партия не сме допуснали не да овладее протеста, а не сме я допуснали дори близо до върха. Всички са там като обикновени граждани, което е чудесно. Това беше идеята на гражданския протест“.

Това заяви адв. Николай Хаджигенов пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ.

Както вече е известно, той е част от т.нар. “Отровно трио“, което се нае с организацията на протестите, искащи оставката на правителството и главния прокурор.

“Ние при всички положение трябва да покажем някакви приоритети. Така или иначе всички търсят под вола теле и се намират на приказка. Ние не сме партия. Не става въпрос за това, става въпрос за друго нещо. Това, което правим от ден първи, е политически протест, политически искания. Въобще това е нормалният политически живот. Ненормален е за България, но в света така изглежда политическият живот. Дори самото искане на нечия оставка, камо ли пък тази на министър-председателя, правителството и на главния прокурор, това вече е висша политика. Още повече, нека не забравяме, че в крайна сметка ние ще постигнем целите на протеста, т.е. ще постигнем оставките. Дали ще е днес, дали ще е утре, дали ще е след 3 месеца, ние ще постигнем целите си. След това има следваща стъпка, която е промяна. Тази следваща стъпка трябва да бъде ясна. Ние затова вчера пуснахме първите 5 основни точки, които смятаме, че ще бъдат водещи за развитието на България. Така или иначе ще се опитаме да направим това, което не е направено в последните 30 години, т.е. да изградим наистина свободна, правова държава, демократична държава, с тези условия. И това няма как да стане без правене на някаква политика“, коментира представителят на “Отровното трио“.

“Първият приоритет, разбира се, са хората. Което означава образование, култура, върховенство на закона, демокрация, иновации, т.е. електронно правителство, зелена икономика най-общо казано, здравеопазване, социалната страна на въпроса. Защото у нас сигурно няма правителство от 30 години насам, което да не бърка в социалните пари, оправдавайки се кой каквото се сети. Т.е. всички крадат, бъркайки във фонда на НОИ. После пенсиите били по 150, 200 или по 300 лв. Ами, какви да са? Колко пъти ГЕРБ за последните три мандата промениха закона така, че да могат да бръкнат в социалните фондове? Поне два пъти имаше такива големи промени в законите, от които източиха милиарди. По същия начин стои въпросът и за Здравната каса. Всяко едно правителство гледа на това като на чекмедже с пари, ако трябва да влезнем в стилистиката на другаря Бойко Борисов, в която отваряш чекмеджето, бъркаш, вадиш си каквото ти трябва и си харчиш на воля. После даваш на пенсионерите от тия пари по 50 (б.р. 50 лв.). Т.е. ти си извадил 5 млрд. от там, но имаш да даваш по 50 лв. да имат да си харчат’‘, поясни адв. Хаджигенов.

Според него този протест е протест на хората, които имат достатъчно морал. Той е категоричен, че протестът не е тълпа.

По отношение на толкова коментираната бройка на протестите, той заяви следното:

“Чакаме още сметките от преброяването, което се направи, но чисто субективно снощи беше най-голямото въстание като брой хора. Песимистичната оценка по една снимка на 10-ти (б.р. първото въстание), която не обхващаше всички хора, изчислена по формулата 4 човека на кв. м., беше 65 000 души за предния път. И тя не обхващаше целия площад и всички хора. Оптимистичната оценка беше над 85 000 души. Тя пак е приблизителна, няма как да бъде конкретна. Чисто субективно усещането ми за снощи беше по-голямо. Ще има изчисление, ще видим. Тези сметки са важни за проправителствената пропаганда, на мен не са ми важни. Дали сме били трима души на площада, както сме били в самото начало преди години, когато започнахме, дали сме били 103 000 снощи, това няма никакво значение“.

Хаджигенов допълни, че според него протестът привлича още повече хора, включително такива, които идват от провинцията, а няма отлив.

“Това, което трябва да се направи, е в МВР да им инсталираме малко мозък. Но той трябва да бъде посаден на подходящо място. Слухове текат на прекъснато. Аз вчера като отидох в 17 ч., чух поне 15 слуха за такива агитки, за онакива агитки, за тая мафия, за оная мафия. Както видяхте, нищо такова няма, естествено. Всичко това са милиционерщини на съвсем примитивно ниво. Това, което направиха униформените снощи, беше уникална тъпотия. Всъщност, те за пореден път ограничиха правата на гражданите, правото на преминаване (б.р. вероятно визира свободното придвижване), фиксирано в Конституцията, по дяволите. И като ги питаш защо, те не знаят. Аз мога да ви кажа защо. Щото толкова им е акълът. Аз даже, понеже не можах да стигна до другата страна, а разбрах, че става някакъв скандал, и питах един от жандармеристите, който беше около 3 метра висок: “Гледам, че стърчите отгоре, какво става?“, разказа адвокатът. Жандармеристът му отговорил, че Мая Манолова искала да влезне в Народното събрание.

“Началници в МВР, колкото искате. “Вождовете“ там са много повече от “индианците“, но за съжаление “индианците“ са по-умни от “вождовете“. И това е нещо, което трябва да променим, защото на това ниво в МВР не можем да инсталираме интелект. Там трябва да се изхвърли всичко и да се започне наново с нови хора. по нов начин и с нови правила. Ненапразно МВР, откакто е изградено 45-та година, до ден днешен не е мръднало’‘, отбеляза юристът.

“Вече целият свят разбра, че царят не просто е гол, а не е цар и е зъл. Тук сме се справили великолепно, това беше една от целите, които сме си поставили много отдавна, много преди протестите. Тази задача е изпълнена, даже преизпълнена. Вече целият свят разбра какво точно представлява Борисов, какво представлява ГЕРБ и как те вредят на Европа и Европейския съюз конкретно. Това е чудесно, най-накрая всички разбраха за какво става дума. ГЕРБ е малко демонизиран? (б.р. твърдение на социолога Първан Симеонов) Ми, той е демон (б.р. визира ГЕРБ). На демона да сложим розова шапчица, биберон, панделка да му вържем, демонът е демон, той е зло. Така че много поздрави на социолога“, заяви той.

Според водещата Лили Маринкова обаче това също е “изтощимо“, ала адв. Николай Хаджигенов ѝ възрази: “Дали? Хитлер е мъртъв от 70 години. Как е? По-добре ли изглежда Хитлер сега, след като е мъртъв от 70 години? Не, нали? Същото нещо е и с ГЕРБ. Аз затова не се уморявам да повтарям, настоявам Борисов да стиска оставката до последно, ако може да докара до изборите, защото ще е останал само той.“

За предложението за диалог и експертен кабинет на военния министър Красимир Каракачанов, адв. Хаджигенов заяви следното:

“Това е инстинкт за самосъхранение. Вероятно имате предвид Каракачанов, щото той взима заплата за военен министър, но той е карикатура на военен министър. И в политически смисъл. А военния отказвам да го коментирам, защото ако има детска аудитория ще я загубим на секундата. Каракачанов иска това, което иска и Борисов. Но той знае, че Борисов няма шанс да успее. Каракачанов иска да оцелее. Той не е толкова глупав, че да опитва самичък. При всички положения в момента може би всички тия набедени патриоти правят някакви совалки с Президентството. Тя успяват да оценят факта, че с Борисов и ГЕРБ нямат шанс. Явно не им хрумва обаче, че никак нямат шанс, защото те са четвърта година почти са с ГЕРБ в управлението. Т.е., каквото и да направят оттук нататък, те са съюзници. Понеже дадох преди малко примера са Хитлер, те са Мусолини. Как е, ще оцелее ли Мусолини? Не, нали? Щото те са това, националсоциалистическа групировка – Патриотите. Заедно в едно легло с ГЕРБ. Как ще оцелеят? Имам предвид политически. Никак. Изчезват.“

“Според мен никой в Европейския съюз, а и в света, не си е правил илюзии, че Бойко Борисов е някакъв гълъб. Да, той изглежда като дебел гълъб в клетка, но нищо повече от това. Точно толкова умен и точно толкова дебел. Но не повече. Те го гледаха като шут на Европа. Т.е. не пречеше на никой, депутатите му в ЕНП, това беше изгодно за ЕС и конкретно за Меркел, гласуваха както искаше Меркел и с това се приключваха нещата. Те си затваряха очите и го оставиха да прави каквото си иска, защото мащабите на България, включително в краденето на евросредства, са незначителни. Ние усвояваме няма и 5 млрд. на година, жълти стотинки. Това, което прозряха всички, благодарение на протеста, между другото, а може би до ден днешен това е и най-голямата победа на протеста, прозряха, че всъщност тази дребна корупция в България е тумор в тялото на Европейския съюз. Т.е. Борисов не просто дърпа България встрани от Европейския съюз, той я дърпа в посока Ердоган, Русия, Северна Корея. Което е недопустимо! Борисов не спазва нито един цивилизационен закон. Аз вчера затова коментирах от трибуната Женевската конвенция. Преди 4 годни, когато върнаха Бююк, въпреки двете съдебни решения, и отвлякоха от улицата 7 или 8 турски граждани, аз бях от малцината, който в рамките на пет дена даде сигурно 20 интервюта по темата. И, както обикновено, щот е непопулярна позиция, ме направиха на какво ли не. Не че има значение. Сега, ето, минаха 4 години, защото в Европейския съюз нещата се случват бавно, но благодарение на протеста Европа разбра, че това е огромен проблем. Те си позволиха да си отгледат мини диктатура в центъра на Европа, което е абсурдно. Така че, аз ненапразно казвам, че Борисов е труп в политическия смисъл на думата много отдавна. Сега вече е кристално ясно, вие виждате какви реакции има от Брюксел. Това не е било никога. Дори срещу Орбан, дори срещу това Средновековие в Полша, което се случва в момента“, коментира Адв. Хаджигенов отношението на Брюксел към правителството на Бойко Борисов в годините назад и сега.

“Според мен Ердоган изнуди Европейския съюз със съдействието на Бойко Борисов. Излъгаха всички. Това е нещо, което също коментирам, откакто възникна кризата с бежанците. Ердоган няма политически интерес да пусне тези 5 милиона сирийски граждани, които останаха в Турция. Той ненапразно им даде убежище, даде им паспорти и ги направи собствени гласоподаватели. Tова беше идеята. Той ги ползваше като бухалка, но на него му трябваха там. Вие виждате в Турция какви са протести. И като изключим Анадола, т.е. необразованата част, които са традиционно ислямисти, верни поддръжници, немислещи особено и т.н., всичко останало е яростно, яростно срещу Ердоган. Видяхте какво се случи в Истанбул. За съжаление намери (б.р. Ердоган намери) един политически недоимък в лицето на Бойко Борисов и го използва, за да излъже Европа. На Европа ѝ беше изгодно. Реши, че ще си затвори очите за пореден път, защото европейците не са кретени в никакъв случай. Имайте предвид, че публикацията на Шпигел с тези турски грами, това 100% сигурно е дошло от немското разузнаване. Няма как да мине от другаде. Т.е. те ги знаят всички тези неща. Грамите за миналото на Борисов сигурно с 10-годишна давност станаха вече. Целият свят е напълно наясно що за животно е Борисов. Досега им беше изгодно. Сега вече осъзнаха, че са допуснали ужасяваща грешка, т.е. Борисов е чао“, сигурен е адвокатът.

Той също така е категоричен, че на база разследването на Шпигел, Борисов се е поставил в услуга на чужда държава в случая с Бююк. А именно се е поставил в услуга на турския диктатор Ердоган. Същото са сторили и вътрешният министър тогава – Румяна Бъчварова, и тогавашният главен прокурор – Сотир Цацаров.

Хаджигенов заяви, че с Цацаров не се е справил, но с Гешев ще се справят. Лили Маринкова се обърна към госта си с думите: “Говори се, че той (б.р. Цацаров) е посочил Гешев“, а той ѝ отговори така: “Да. И той вече знае, че това е грешка, което е великолепно. Доколкото чувам не си говорят, да. Гешев вече е инструмент в ръцете на Бог. Аз не знам какво друсат тия в Главна прокуратура, ама явно там на етажа на главния прокурор не дишат нормален въздух“.

“Сега вече е кристално ясно, благодарение на Цацаров и Гешев, къде е мястото на прокуратурата изобщо. Извън съдебната власт, при изпълнителната власт и т.н. Защото тази политическа проституция… Прокуратурата се поставя в услуга на всяко едно правителството до ден днешен. В момента, в който си замине Бойко, Гешев се завърта на другата страна на секундата, както е правено без изключение в последните 30 години’‘, каза към края на участието си представителят на “Отровното трио“.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!