Николай Събев със заявка за БДЖ: Чисти вагони и безжичен интернет

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

По-добре е да инвестираме основно в жп транспорт и с това да станем „зелени“

Това заяви министърът на транспорта Николай Събев в студиото на „Още от деня“ по БНТ

В бюджета за тази година са предвидени 677 млн. лева инвестиции в този сектор.

Николай Събев: Управителят на жп базата в Паничище е пил и ял за сметка на държавата„Управителят на жп базата в Паничище си е канил гости там като в негова лична туристическа база. Пил…Jan 10 2022vijti.com

Разбира се, че ще има съкращения в областта на администрацията„, ангажира се Събев. От 3 администрации ще стане една, допълни той.

Според него има голяма степен на недоверие у хората по повод възможни реформи. Желанието за реформи означава да имаш куража да посрещнеш всички съветници, които ще ти кажат не така, а по друг начин го направи, коментира министърът.

Още през месец май ще пуснем 2 по-бързи линии в направление Бургас и направление Варна. Ще скъсим времето с поне час“, заяви Събев.

Ангажира се вагоните да са изключително чисти, с безжичен интернет, а цената да остане такава, каквато е сега. Сега според него качеството не е достатъчно, а когато качеството се подобри, може да се мисли за по-високи цени в определени релации.

Имаме проблем с транспортната свързаност на България с Европа, подчерта още министър Събев.

„На практика, дори в нашите отчети за транспортна свързаност ние докладваме, че сме само 12% отговарящи на изискванията за европейска и световна транспортна мрежа“, заяви той.

Коментира иронично, че предишните управници в жп сектора са били добри в продажбата на активи.

Заради липсата на бюджет: Работниците може да останат без ваучери за храна за януариbtvnovinite.bg Работниците може да останат без ваучери за храна този месец, алармират операторите, к…Jan 20 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!