Никой роднина не иска да се грижи за малката Вики, изведена след тормоза на майка ѝ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

3-годишното момиченце Вики от Перник, което стана жертва на физическо насилие, ще получава психологическа подкрепа от следващата седмица. Целта е да бъдат преодолени нанесените му травми. Предстои и смяна на личния му лекар, тъй като настоящият е в София.

Битото момиче на протеста: Биха ме, гавреха са с мен и ме снимаха. Свидетел: Полицаите казаха „Снимайте трофеи“. Те са част от мафиятаПремиерът Бойко Борисов обяви тази сутрин, че полицейското насилие по време на втория ден от протест…Jul 23 2020vijti.com

От Дирекция „Социално подпомагане“ (ДСП) в Перник ще настояват момиченцето да бъде прегледано от ортопед или друг специалист при необходимост.

Детето е временно настанено в приемно семейство и се посещава ежедневно от социални работници. Вече трети ден ДСП и Отдел „Закрила на детето“ търсят роднини и близки от разширения семеен кръг, които да полагат грижи за него. Такива бяха идентифицирани в София и Дупница.

Част от тях не бяха намерени на адресите, посочени в базата данни на Агенцията за социално подпомагане. Няма и изразено желание близък или роднина да поеме грижите по отглеждането и възпитанието на 3-годишното момиченце, нито е търсена информация за неговото състояние и местонахождение.

В същото време социалните работници са в готовност да започнат срещи между бащата и детето. Поради това, че тече досъдебно производство, в момента той не може да полага грижи за момичето, но е изявил желание да го прави. За целта ще трябва да посещава социална услуга за повишаване на родителския си капацитет. Бащата има и по-голяма дъщеря, родена през 2015 г., която се отглежда от майката и която не е виждал в последната една година.

12-год. дете с писмо до Борисов: Чичко Бойко, защо децата ги наказват за лъжа, а вас политиците – не?Eднo бългapчe взpиви Фeйcбyĸ c oтвopeнo пиcмo дo пpeмиepa Бoйĸo Бopиcoв! Kaзвaм ce Πeтъpчo и cъм нa …Jul 26 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!