Никой не забеляза, че това 9-годишно момче живее само вкъщи 2 години: Причината ще ви разбие сърцето!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Момчето живя само от 9 до 11-годишна възраст, между 2020 и 2022 г., но никой възрастен не забеляза ужасното му положение, дори училището, където момчето беше редовно и беше известно като добър ученик.

Съседите на изоставеното дете разказаха, че не са забелязали да е останало само, въпреки че понякога са му носели храна. Иначе самотното момче ядеше предимно бисквити и студени консерви. Това много издръжливо момче се къпеше в студена вода и от време на време крадеше домати от съседния балкон, за да уталожи глада си. Освен това прекарваше дълги периоди от време без отопление и електричество, така че беше принудено да спи с цели три юргана.

Майка му, която имаше пълно попечителство над момчето, живееше в съседната община. Тази 39-годишна жена идваше от време на време да посещава сина си и да му носи храна. Що се отнася до бащата, за него не се знаеше нищо. А именно майката се развела с бащата и затова решила да напусне апартамента, в който живеела с детето.

Най-накрая, след много месеци, съседите забелязали, че момчето живее само и уведомили полицията, която подала сигнал в социалните служби.

Те посочиха, че е много трудно да се забележи, че непълнолетният живее сам, като се има предвид, че момчето е винаги чисто, добър ученик, изпълнява редовно задълженията си и си пише домашните. Предполага се, че момчето е изградило нещо като щит около себе си, така че никой да не забележи, че нещо не е наред.

Анонимен съсед каза, че майката на момчето го е пренебрегнала и е оказала „невъобразим словесен тормоз“ върху детето, задавайки му непрекъснато въпроса защо изобщо има дете. Съдът в Ангулем обвини безотговорната жена в изоставяне на малолетен и застрашаване на безопасността му.

На процеса бяха представени доказателства, които потвърждават, че майката не е спала в една къща със сина си. Стана ясно още, че тя не е водила момчето на училище, то е ходило само и е успяло да запази добрите си оценки.

Майката отрече тези обвинения. Съседи обаче потвърдиха, че детето живее само в апартамента, където полицаите открили празен хладилник и не открили дрехи на възрастна жена. Осъдена е на 18 месеца затвор, 6 от които ще прекара с електронна гривна за наблюдение.

Момчето, което вече е тийнейджър, не иска да контактува с майка си, след като е настанено в приемни семейства.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!