Нещата, които научих след като мъжът ми след 35 г. брак замина при друга

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Днес искам да говоря за една много трудна за мнозина тема – предателството в брака. Какво да направите, когато съпругът ви, с когото сте живели заедно и сте прекарали няколко десетилетия доста щастливо, ви е напуснал?

Опитахте се да бъдете добра съпруга за него: гладихте, чистихте, готвихте, отглеждахте общите ви деца. И си мислехте, че ще живеете с него до дълбока старост. А той просто отиде и ви размени за по-млада и по-привлекателна жена.

Същото се случи и с мен. След 2 месеца ще получа официален документ за развод. През цялото това време си мислех какви грешки съм направила през всичките ни години заедно.

Направих няколко извода и искам да ги споделя с вас:

Уважавайте и ценете себе си. Това е първата и може би най-важната точкаа в този списък. Ако не уважавате себе си, другите ще се отнасят с вас по същия начин. Струва ми се, че основната ми грешка беше, че винаги правех всичко за съпруга си и само за него, но забравих за себе си. Той усети това и загуби интерес към мен. Не бива да правите така.

Не се опитвайте да си върнете мъжа. Според мен е безсмислено да се опитвате да върнете съпруга си в семейството. Може би връзката наистина е приключила и вие не сте го забелязали. Всичко, което се случва, е за добро. Това е негово решение и да се опитвате да му влияете е глупаво.

Мъжът не може да бъде център на вселената. Ако цените и уважавате себе си, тогава трябва да мислите първо за себе си и едва след това за другите. Но в разумни граници, защото егоизмът в отношенията също не е добър, просто трябва да поддържате баланс.

Не давайте втори шанс. Ценете себе си и не унижавайте достойнството си заради човека, който ви е предал и заменил с друга жена. Логиката тук е напълно проста – ако човек ви е предал веднъж, значи може да ви предаде и втори път. Нужно ли ви е? Пазете нервите си.

Научете се да бъдете сами. Някои хора погрешно смятат, че да си сам е срамно. Това е грешно. Да си необвързан също си има своите прелести и не е нужно да търсите нов мъж веднага след развода. Просто си вземете почивка от връзката и се погрижете за себе си. Който и да е предопределен да бъде с вас, определено ще се появи в живота ви рано или късно.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!