Нечовешка агресия във Варна: Ученик е разкъсал далака на свой съученик на площадка до мола

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

17-годишен ученик бе признат за виновен и осъден от Варненския районен съд за нанасяне на тежка телесна повреда. На 2 юни миналата година във Варна, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, е причинил разкъсване и загуба на слезка на свой съученик. Инцидентът е възникнал след спречкване извън училище, на открита площадка в близост до един от моловете във Варна, съобщават от пресслужбата на съда.

Делото бе разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие, с признание на вината от подсъдимия и намаляване с 1/3 на определеното му наказание.

Така за нанесената телесна повреда, състав на Варненския районен съд наложи на 17-годишния подсъдим, неосъждан досега, наказание от 6 месеца лишаване от свобода, като отложи изтърпяването на определеното му наказание с изпитателен срок от 1 година и половина, считано от влизане в сила на присъдата.

Съдът осъди подсъдимия младеж да заплати направените по делото разноски от над 900 лева в полза на държавата. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред ВОС.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!