Неслучайно най-важният човек в държавата го е избрал за резиденция – чисто и спокойно море, целунато от планината

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Уникална красота, чисто и почти винаги спокойно море, в което буквално се „влива“ планината (Странджа) – така накратко можем да обобщим онова, което вижда човешкото око край бившата резиденция „Перла“.
Едноименният плаж край Приморско е място, където можете да се насладите на нашето море в цялата му прелест, предава човекът на Plovdiv24.bg от Южното Черноморие.

Никак не е случаен и фактът, че бившият ръководител на държавата Тодор Живков е избрал именно това място за отдих на родния политически елит. Построена е през 1978 година и близо десет години е била място за отмора на Тато.

Плажът „Перла“ граничи на юг със северния плаж на Приморско. Край него се простира красива дъбова гора, която е част от буферната зона на резерват „Ропотамо“.

„Сградата е проектирана и направена така, че да обслужва едно-две семейства. В най-горната си част има огромна тераса, фризьорски салон, сауна, места за почивка. Само покривната конструкция за онези времена е струвала над 100 000 лева. Със закрит басейн, пълнен с морска вода, взиман на 300 метра от морето… Мина към „Интерхотели“, имаше такава фирма, тя го менижираше като хотел 4-5 години. После премина в ръцете на Илия Павлов и малко след това беше убит, това е резултатът. Сградата е в абсолютно окаяно състояние, абсолютно запусната“, коментира преди врем небезизвестният Здравко Василев.

Собственик на имота е дружеството „Перла Г“. В надзорния му съвет – според Търговския регистър, през 2011-та година е съпругата на простреляния бизнесмен Илия Павлов – Дарина. Компанията е внесла инвестиционно предложение за изграждане на „хотели и курортни сгради на терена“. Все още обаче до реализация на проекта не се стига.

Морето ни е хубаво, въздухът – чист, по-евтино е. Защо трябва да си харчим парите в Гърция или Турция? / СНИМКИОт 20 години Николай Милушев и Хубена Георгиева предпочитат да летуват на палатки сред спокойствието…Jul 20 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!