Неочаквана спънка: Слави Трифонов не може да регистрира партията си

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Слави Трифонов не може да регистрира партията си. „Няма такава държава“ е името на партията, с която той ще блесне и на без това пренаселения политически небосклон. „Няма такава партия“ обаче ще се окаже реалността, след като стана ясно, че името, избрано от Дългия за формацията му, противоречи на изискванията за създаване, според закона за политическите партии.
Това потвърди за „България днес“ и дългогодишният юрист и бивш председател на парламента и премиер проф. Огнян Герджиков. „С това название може и да не издържи пред съда, според мен ще има трудности при регистрацията на формация с името „Няма такава държава“, защото то само по себе си говори за антидържавност“, разяснява проф. Герджиков.
Слави Трифонов на местните избори: Парламентарните партии има от какво да се притесняват, категорични са политолозиСлави Трифонов няма да се явява лично като политик Слави Трифонов няма технологичното време да създа…Aug 2 2019vijti.com

Слави анонсира раждането на партийната си амбиция в последното си шоу на 31-ви август.Той слезе от екран със заканата да стане политически лидер.
„Казах, че като политическата класа не иска да ни гледа отвън – ще ни гледа отвътре. Затова създаваме политически проект, който по законен начин всички решения от референдума ще ги превърне в закон“, анонсира Слави, пише „България днес“.
Името на формацията му „Няма такава държава“ обаче трудно ще мине през регистрацията на съда, тъй като според закона не може в името на политическа сила да се съдържа антидържавна теза. Заглавието на формацията, избрано от Слави, влиза в противоречия на изискванията на закона. Според него не се допуска образуването на политическа сила, ако в тезите, името и устава й има „дейност, насочена против суверенитета и териториалната цялост на държавата“.

Според юристи, заради избраното име, партията на Трифонов е мъртва в зародиш, тъй като тълкувателно „Няма такава държава“ отменя съществуването на България. Мнозина го разглеждат и като противоречие дори с конституцията. Ще може ли Трифонов да регистрира партията си с това име, предстои да видим скоро.
Броени часове след като Слави Трифонов обяви, че прави партия „Няма такава държава“, вече има информация, че бъдещата политическа формация работи по изграждането на регионални структури. Проучване на в. „Борба“ показа, че практически новата формация се структурира във Великотърновско.
„В публичното пространство за областен координатор се спряга името на адвокат д-р Момчил Иванов. Той е бивш активист на СДС и с опит в партийното строителство. Преподавател е във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, като няколко години бе управител и на общинското предприятие „Спортни имоти“. Засега той отказва да коментира темата.
Източник: kliuki.ws
Партията на Слави вече изгражда регионални структури: Разбра се кой е един от областните координатори СНИМКАБроени часове след като Слави Трифонов обяви, че прави партия „Няма такава държава“, вече има информ…Aug 1 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!