Началната учителска заплата от януари става 1260 лева

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Началната учителска заплата от януари става 1260 лв., каза днес министърът на образованието Красимир Вълчев, предаде БНТ. Трябва да се работи обаче и за повишаване на най-ниските заплати в сферата на висшето образование.

За десет години средната учителска заплата е скочила с 400%. От около 450 лева през 2009 г., на 1750 през 2021 г., когато ще е по-висока от средната за страната от 1500 лева.

Рай за живот: Град, където заплатата е 1200 евро, наема 15, интернета е безплатен и няма престъпленияДокато безработицата в Испания достигна 27%, в Мариналеда бе постигната почти пълна заетост. Поради …Sep 9 2020vijti.com

Вълчев присъства на конференция на Синдиката на българските учители. Той отбеляза, че повишените заплати в сектора са довели много млади учители, почти няма незаети места, попълнени са и бройките за студенти по педагогика.

Променила се е и средната възраст на българския учител – от 53 преди няколко години, на 49 сега.

Министърът коментира и разрешените вече ученически екскурзии – те обаче ще са до една седмица и се препоръчва да са през юни. Трябва да се спазват и всички мерки за сигурност.

Разследване на Генка Шикерова: Има ли заплата от 380 хил. лв. в държавно предприятие?Автор: Генка Шикерова, svobodnaevropa.bg, снимка: Булфото „През юни изтече срокът за подаване на де…Aug 27 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!