Настаняват убиецът Джок Полфрийман в центъра в Бусманци, за да се гарантира персоналната му сигурност

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Предсрочно освободеният от затвора Джок Полфрийман ще остане в дома за временно настаняване в Бусманци докато няма решение на съда, последвано от искането на главния прокурор, каза зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов.
Той допълни, че друга причина австралиецът да не бъде освободен е неговата персонална сигурност. И допусна, че може би самият Полфрийман иска да си остане в дома в Бусманци, защото нямало къде да отиде.
Когато ни разреши прокуратурата, тогава ще го пуснем, категоричен беше Балабанов и не допусна Полфрийман да съди държавата за незаконен арест.
ВКС отказа да върне Джок Полфрийман в затвораВърховният касационен съд върна делото и искането на главния прокурор за възобновяване на процеса за…Sep 25 2019vijti.com

До снощи във вътрешното министерство не са постъпвали документи от австралийските власти, които да позволят свободното придвижване на Полфрийман и напускането му на дома за временно настаняване. Балабанов заяви, че родителите на убития Андрей Монов може би ще предявят граждански иск, защото до момента Полфрийман не е платил нищо от това, на което е осъден.
Заместник-правосъдният министър Николай Проданов коментира, че дори при напускането на затвора преди ден, австралиецът се е държал доста агресивно, като с това се потвърждавало и поведението по време на престоя му в затвора.
Това води до извода, че Полфрийман не се е поправил. По време на престоя си в затвора той ругал надзиратели, освен това след опита за бягство австралиецът бил изолиран за определен период от време.

Проданов допусна, че съставът на апелативния съд, освободил Полфрийман от затвора, е бил подведен от някои факти – например завършеното от него дистанционно висше образование. За това нямало никакви документи, освен електронни справки, които можело лесно да бъдат манипулирани.
Освен това, пак според Проданов, апелативният съд лесно се съгласил с твърдението, че сдружението за правата на затворниците, основано от Полфрийман, било легитимно и работело в обществена полза. Това сдружение било в частна полза.

Междувременно стана ясно, че шефът на Съюза на съдиите в България Калин Калпакчиев е пуснал предсрочно друг убиец, при това в един и същи ден с австралиеца Джок Полфрийман, съобщава сензационно в. „Телеграф“ в броя си от сряда.
Според вестника, който цитира свои източници от съда, заседанието се е провело в същия ден, в който е било насрочено и това за преразглеждането на помилването на австралиеца. Така Калпакчиев в рамите на часове е пуснал на свобода двама убийци – освен Джок, и Борислав Динков. Lupa.bg установи, че действително съдия Калпакчиев е уважил молбата на Динков да бъде помилван предсрочно.
Източник: Блиц
Убиецът Джок Полфрийман излезе на свобода: Баща му го прибира със самолетАпелативният съд в София освободи предсрочно Джок Полфрийман, съобщиха от пресцентъра на съда. Тричл…Sep 19 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!