Нарушена е херметизацията на черната кутия на падналия изтребител

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Разхерметизирана е черната кутия на падналия в Черно море МиГ-29.  Предстои експертите да се опитат да свалят информацията, но това ще отнеме време.

„Все още не са свалени данните от черната кутия. Възникна технически проблем – скъсан е лентов кабел и трябва да бъде доставен нов. Ще се обърнем към производителя, той е в Украйна. Опасяваме се, че има части от платката, които са разхерметизирани и с възможни проблеми. Надявам се до дни информацията ще бъде свалена“, коментира служебният министър на отбраната Георги Панайотов в ефира на БНТ.

„От кутията биха станали ясни всички параметри на полета – скорост, параметри, траекторията на машината, дали пилотът е предприемал действия в последния момент. Установени са всички данни освен за последните 13 секунди. Губят се последните 13 секунди от действията на майор Терзиев“, добави той.

Извънредно! Откриха черната кутия на разбилия се МиГ-29 край Шабла, записът…Открита е черната кутия на разбилия се в Черно море изтребител МиГ-29. Това съобщиха източници в Мин…Jun 24 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!