Най-тежката обида към неваксинираните, изречена от държавник. Макрон разбуни духовете във Франция

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Неваксинираните, наистина искам да ги разгневя. Затова и ще продължим по този начин до края. Това е стратегията“, заяви френският президент Еманюел Макрон в интервю за вестник „Паризиен“ късно снощи.

Еmmerder – изразът, който Макрон използва, може да се преведе като „да разгневя и създам неприятности“, но също и „да ги вкарам в лайната“.

Скандал разтърси Франция! Обвиниха Брижит Макрон, че е мъж: Още от началото на мандата на Еманюел Макрон като президент на Франция, настроенията спрямо по-възр…Dec 22 2021vijti.com

А каква е стратегията, за която говори френският президент? Пълно ограничение за неваксинираните срещу COVID-19 да имат социален живот.

Изказването на Макрон е на фона на забавянето на гласуването на законопроект за задължително изискване за ваксинационен паспорт в страната. Приемането му ще направи невалидни отрицателните тестове срещу COVID-19 и те няма да важат за достъп до обществените пространства, включително заведенията и транспорта.

„Така че трябва да уведомим (неваксинираните) – от 15 януари вече няма да можете да ходите на ресторант, няма да можете да си вземете питие или кафе, или да отидете на театър или кино“, каза още френският президент в интервюто.

Политици от крайнолявото и крайнодясното пространство реагираха най-остро на думите на Макрон.

Лидерът на „Непокорна Франция“ Жан-Люк Меланшон определи интервюто като потресаващо: „Осъзнава ли какво говори? СЗО говори за убеждаване вместо за принуждаване, а той говори за още по-голямо досаждане на неваксинираните. Това е потресаващо.“

Според лидера на Национален сбор Марин Льо Пен един президент не трябва да говори подобни неща: „Гарантът на единството на нацията упорства в това да разделя народа и уверява, че иска да превърне неваксинираните в граждани втора категория. Макрон е недостоен за поста си.“

Към момента ваксинирани срещу COVID-19 с поне една доза във Франция са 53 015 741 души – близо 79 % от населението.

Всички гледат в ръцете на Брижит Макрон! Първата дама втрещи с визия (Снимки):No ExcerptSep 12 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!