Най-страшната вест дойде за изчезналия варненски журналист

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Изчезналият варненски журналист Жоро Георгиев е открит мъртъв в апартамент на ул. „Дойран“ 2, съобщи репортер на БЛИЦ. Полицаи са влезли в жилището около 17 часа днес и заварили Георгиев мъртъв на дивана.

Сигнал за издирването на журналиста е подаден в полицията в понеделник от притеснени негови приятели. В продължение на 5-6 дни той не отговарял на съобщения и обаждания, не пишел и във Фейсбук, където бил много активен. Това направило впечатление на другарите му и те алармирали органите на реда.

Георгиев няма живи роднини, а верните му приятели се броят на пръсти.

Починалият му баща – археологът Петко Георгиев, му е оставил апартамент на бул. „Сливница“, който журналистът в момента ремонтирал. Точно по тази причина живеел в жилище на шестия етаж на ул. „Дойран“, но никой не е знаел тази важна подробности.

Приятелите му си спомнили за адреса, тъй като там Георгиев ги посрещнал на Нова година.

Новата кооперация на ул. „Дойран“ се обитава предимно от чуждестранни студенти на Медицинския университет. В понеделник полиция е посетила адреса, направена е проверка тип дом по дом. Никой от разпитаните обаче не го е познавал или засичал.

Пред репортер на БЛИЦ чуждестранен студент си спомни, че е виждал журналиста преди около месец.

В ранния следобед днес униформени са проверили и жилището на покойния му баща. След като Георгиев не е бил открит там, полицаите от Второ районно са се върнали отново на ул. „Дойран“, където в апартамент на шестия етаж е открит трупът му.

Предстои оглед на тялото. Съдебно-медицинска експертиза ще установи точната причина за кончината му.

Близките му приятели казват, че здравето на Жоро е било влошено – страдал е от диабет и астма.

Последно е имал незарастваща рана и е трябвало да ходи на преглед във военна болница, но не е отишъл.

Както БЛИЦ съобщи, известният журналист бе в неизвестност от няколко дни. Той бе един от най-запомнящите се гласове на вече несъществуващото радио „Канал Ком“ във Варна.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!