Мъж отиде в мазето да вземе картофи, отвори шкафа и падна мъртъв. Същото се случи с жена му, сина му и баба му

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Руснакът Михайло (42), баща на малката Мария, някога преуспял професор по право, един септемврийски ден отишъл да вземе картофи в мазето, за да приготви жена му обяд, но той така и не се върнал, научи News2 . Той припаднал от газа, отделен от картофите, и скоро след това починал.

Причината за смъртта са картофите, които съдържат гликокалоиди, които са токсични за хората. Тъй като тези зеленчуци гният, концентрацията на гликокалоидите се увеличава и след това се превръща в смъртоносен газ.

Докато отиваха един по един в мазето, за да видят какво се случва, всички от семейството се отровиха от този токсин и умряха на място.

Съпругата му Анастасия разбрала, че Михайло не се е прибирал известно време, отишла да провери какво е станало, но на ней и се случило същото.

По-големият им син Георги (18) също слязъл до мазето, а после и бабата Ираида (68).

От всички останала жива само Мария, тъй като вратата на шкафа, в който се държали картофите, бил оставен отворен, така че газът междувременно се изпарил и така момиченцето останало живо.

Тази трагедия, въпреки, че се случила през септември 2013 г. в дома на семейството, но заради странния начин, по който загина цялото семейство на Мария, отново е актуална в социалните мрежи и предупреждава колко опасни за живота могат да бъдат картофите. /News2

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!