Мъж на 46 години почина след като търси помощ на пет места

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

46-годишен мъж от Пазарджик почина след като търси медицинска помощ от пет места. Оказа се, че е загубил битката с Ковид 19.  Според близките на пациента е отказвано да бъде настанен в болница въпреки критичното му състояние. На 16 декември Георги Йорданов търси консултация с личния си лекар в село Алеко Константиново, съобщи бТВ.

Почина певицата Нора ДончеваПочина певицата Нoрa Дoнчeвa. Тя cтaнa извecтнa от първото издание нa „Х Fасtоr“ прeз 2011 г. Нора б…Dec 27 2020vijti.com

Мъжът има грипоподобни симптоми. „И се оказа, че има остър бронхит на белия дроб. След което само изписа лекарства – антибиотик, аспирин и витамини. И каза – ако се влошиш, отиваш на белодробен, без да идваш при мен“, обясни съпругата на починалия Цветелина Йорданова.

„Готова бронхопневмония, типична ковидна. Даже на снимката колегите така го бяха описали“, каза д-р Валери Ганев, личен лекар на починалия от с. Алеко Константиново.

Два дни по-късно състоянието му рязко се влошава и близките му го закарват в местната белодробна болница. „При д-р Аврамов чакахме четири часа може би. Показахме снимка и той каза, че от двете страни е с пневмония, но не бил за болница“, допълни Цветелина Йорданова. На следващия ден пациентът отново търси помощ в белодробната болница.

„Почти не се хранеше, температурата не спадаше. Накара ме да направя пак същата процедура – да купя банка витамин C, платихме 20 лева лично на него. Сложи му банката и каза да отидем пак да повторим процедурата“, допълни съпругата на пациента. „Нещата не са така, както се представят. Два пъти му мерих сатурацията. И първия, и втория път – 94 сатурация“, категоричен е д-р Румен Аврамов, управител на СБАЛПФЗ-Пазарджик.

През нощта мъжът се влошава и семейството звъни на Спешна помощ. Екипът го преглежда и препоръчва продължаване с лекарствата. На следващия ден пациентът е откаран с линейка отново в белодробната болница. Там преценят, че състоянието му вече е критично и го пренасочват към друга болница с реанимационно отделение.

„През цялото време, докато е бил в болница, той не е бил с кислородна маска. Никой не му е сложил кислород да диша, докато е чакал за място“, разказа съпругата на починалия. „Не е оставен и една минута, без да бъде наблюдаван, консултиран и при влошаване – хоспитализиран“, твърди д-р Румен Аврамов. Така за четири дни пациентът търси помощ на пет места – при личния лекар, в белодробната болница, от спешен екип, отново белодробната и накрая в болница „Хигия“. В реанимацията там опитват да го стабилизират, но мъжът вече е с „цитокинова буря“.

46-годишният Георги губи битката с вируса и оставя без баща 10-годишни близнаци.

„Приет е около 14 ч. и около полунощ е настъпила смъртта“, заяви д-р Тони Палийски, началник на реанимационните екипи в болница „Хигия“.

Аз оттук нататък как да карам, като имам кредит, и две малки деца, и съм на минимална заплата“, пита съпругата на починалия.

От белодробната болница заявиха, че са положени всички необходими грижи и отричат обвиненията на близките.

Живеем в пандемия, но от лъжи: Как ни мамят за броя на починалите от Ковид-19Когато пандемията от COVID-19 приключи сама или хората се уморят да се страхуват, някой от 99,8% от …Dec 25 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!