Мъжът на Лили Иванова се спаси от мизерията

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Първата любов на Лили Иванова – Здравко Радоев, най-после се спаси от мизерията. 82-годишният композитор, създал едни от вечните български хитове, дълги години не получаваше пукната стотинка пенсия заради изгорелите архиви на Концертна дирекция.

Напук на пандемията: Лили Иванова с шеметно 6-месечно турнеКоронавирусът сграбчи гърлото на целия свят и отложи с цяла година културните и музикални събития на…Jan 2 2021vijti.com

Името му обаче бе включено в списъците на Министерството на културата и той вече ще взема по 500 лева на месец, нищо, че иначе се води пенсионер от 1988 г. Тогава бил пенсиониран с указ на Държавния съвет по предложение на Съюза на музикалните дейци, но се оказало, че му липсват 30 години стаж. Пианистът, създал няколко групи и работил с най-големите родни звезди, никога не се предал на битовите проблеми. През годините му помагали роднини. Чукащите на вратата му глад и мизерия не могли да го сломят. На 82 той все още е бодър и свеж, борави с интернет и компютър и има нова любов в живота си – по-млада от него интелектуалка на име Орхидея.

Все пак Радоев, който има зад гърба си и краткотраен брак с Богдана Карадочева, не крие, че примата Лили Иванова остава най-голямата му тръпка. Тя за разлика от него не е запазила добри чувства от романа им и никога не споменава името му. Макар в годините до ушите ѝ да стигнала новината, че Здравко има финансови затруднения, Лили не развързала кесията си за него, нищо, че благодарение на композитора навремето тръгнала бляскавата ѝ кариера. Иванова винаги подчертава, че за нея има само един мъж, когото е обичала истински – покойният Иван Пеев. Към него тя бе доста по-милостива и до последните му дни поемаше част от битовите му сметки за ток и парно, за да го облекчава.

Истината е, че Вечната Амбър срещнала Ванко, докато все още била със Здравко Радоев. Между двамата композитори в крайна сметка избрала Пеев и зарязала позорно Радоев. „Постепенно се сближихме с Лили, любовта дойде по-късно, но тя после се омъжи за Иван Пеев. Едва ли не аз самият провокирах чувствата ѝ към него, затова бях разочарован, че Иван ѝ предложи брак. Нещо, което аз не направих, защото смятах, че на този етап по-важни са музиката и кариерата“, спомня си Здравко.

Когато Лили тръгнала на турне с Пеев в Белград, му сервирали новината, че ще се женят. После и двамата му обърнали гръб, а към днешна дата отношенията на Радоев с примата продължават да са еднопосочни. Той никога не пропуска да ѝ честити рождения ден, но тя неговия отдавна е изтрила от календара си. Все пак Здравко ѝ простил, че така и никога не получил дори едно „благодаря“, че я изстрелял на върха на музикалната индустрия у нас. В момента се радвал на новата си половинка и нямал търпение двамата отново да започнат да се събират на вечеринки с приятели, както преди пандемията.

Лили Иванова с впечатляваща визия-Подмладена с поне 30 години в стилна рокля-Снимки Лили Иванова умее да изненадва, дори и по време на пандемия, когато участията и концертите са в за…Jan 24 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!