Моника Станишева изпрати със сълзи бившия си съпруг Венцислав Йосифов (СНИМКИ)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Десетки близки, роднини и приятели изпратиха бившия банкер Венцислав Йосифов в последния му път. Преди дни на 74-годишна възраст съучредителят и изпълнителен директор на Първа частна банка почина, след тежко и продължително боледуване. Поклонението бе в неделя по обед в столичния храм „Свети Георги“.

Свиването на администрацията започна: МОН пенсионира 25 душиМинистерството на образованието и науката (МОН) пенсионира 25 служители в централната администрация,…Dec 16 2021vijti.com

След опечалените бе и бившата му съпруга – Моника Станишева, която сега е женена за лидера на ПЕС Сергей Станишев. Моника и Венцислав Йосифов имат дъщеря, която е кръстена на майка си. Въпреки развода си банкерът и пиар специалистът останаха докрай в добри отношения и самата Моника изпрати бившия си мъж със сълзи на очи.

Със създаването на ПЧБ Венцислав Йосифов ще бъде запомнен като пионер в частната банкова система у нас, чието начало бе положено с приемането на Закона за БНБ през 1991 г. и Закона за банките и кредитното дело през 1992-а.

Венцислав Йосифов е сред учредителите на Съюза за стопанска инициатива на гражданите и след като оглави банката, я ръководи до самия й край. Първа частна банка бе създадена като акционерно дружество въз основа на Указ 56 с уставен фонд 10 млн. лв.

За периода на съществуването си банката се превърна в символ на зараждащата се частна инициатива в България, а Венци Йосифов, както го наричаха приятелите му, беше едно от емблематичните лица на ентусиазма и развитието на българското предприемачество в началото на 90-те.

Великият приор на Ордена на Рицарите тамплиери на Храма на Йерусалим – Велик приорат България академик и генерал от УБО и НСО Румен Ралчев изпраща своя брат масон и тамплиер в последния му път

Едно от емблематичните имена на едрия капитал в началото на прехода Валентин Моллов, първият управител и основен акционер на Първа частна банка, собственик на Търговска банка „Моллов”, съучредител на Г-13 и основател на Съюза за стопанска инициатива също се прости със своя съдружник и приятел Венцислав Йосифов

И социалистът и политолог Валери Жаблянов се поклони пред някогашния банкер

Венец от бели рози и маргарити бяха изпратили от ръководството на Първа инвестиционна банка

Издателят на в. „24 часа“ също си каза „Последно сбогом“ с Венцислав Йосифов

Снимки: Булфото

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!