Можеше да бъде по-красиво от Швейцария, но сега е мизерийка / СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Може да бъде по-красиво от Швейцария, но сега е мизерийка. Така читател описа онова, на което е станал свидетел тези дни. Даваме му думата сега:

Здравейте! По празниците посетих Велинград – любима дестинация на хиляди българи. Уникална природа, кристален въздух – особено лятото, изключително гостоприемни хора.

Абсурд по нашенски: 65-годишна пенсионерка отнесе 4000 лв. глоба за 9 л кисело мляко! (Снимки): Пенсионерка на 65 години от чепеларското село Забърдо бе осъдена да плати 4000 лева глоба заради по…Mar 17 2022vijti.com

Решавам да отскоча до една от емблемите на града – Клептуза. Забележителност, която едва ли изисква някакво по-специално представяне.

Място, което може да бъде приказно красиво и по-хубаво дори от Швейцария, но в момента е лека мизерийка – остатъци от съборени заведения, неработещ отдавна соцресторант, опасно стърчащи счупени стъкла от останките му, както можете да се убедите от снимките.

Единствено водните колела работеха, но това е твърде недостатъчно. Както и една кръчма, от която навръх Великден звучеше чалга или нещо от сорта.

Идеята на Общината за отдаване на парка на концесия.

Областният управител на Пазарджик Иван Васев върна в средата на март свързаните с тази идея две решения на Общинския съвет във Велинград.

Първото е за изготвяне на план за действие на концесиите, след като се оказа, че във Велинград никога не е имало такъв. Без него няма как да се провеждат конкурси за отдаване на концесия на имоти публична общинска собственост.

Решението за Клептуза пък е върнато с аргумента, че не може да се открие процедура за определяне на концесионер, която не е включена в плана за действие за общинските концесии.

Понички-хапчици с кисело мляко – приготвят се точно за 10 минути: Приготвяне: 30 мин Готвене: 60 мин Общо: 90 мин Хранителна стойност: 500 kcal Благодарение на …Feb 23 2022vijti.com


Източник: plovdiv24

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!