Могъща организация призова за изхвърляне на България от евротурнирите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Най-популярната организация за борбата срещу расизма по футболните терени – „Kick it out“ – публикува остра декларация по адрес на българския национален отбор заради ексцесиите по трибуните на мача с Англия в понеделник вечерта. От там призоваха „лъвовете“ да бъдат изхвърлени от турнирите на УЕФА заради изцепките.

Позор на терена и на трибуните на „Васил Левски“Националите по футбол записаха позорна загуба с 0:6 от Англия в предпоследния си двубой от квалифика…Oct 15 2019vijti.com

Ето и цялото становище:

„Ние сме отвратени от гнусната проява на расизъм срещу английските национали от страна на българските привърженици. Даже телевизионни кадри показаха маймунски звуци и нацистки поздрави. Поздравяваме Гарет Саутгейт, помощниците и играчите му, че докладваха тези обиди. Ние оказваме пълната си подкрепа към играчите, семействата им и всеки засегнат от тези ужасни сцени.

Ние сме доволни, че протоколът беше спазен от официалните лица, но УЕФА трябва да обясни защо играчите не бяха пратени в съблекалните по време на Стъпка 2, както е изрично упоменато в правилата на централата.

Телевизионните кадри ясно показаха, че расистките обиди продължават и през второто полувреме и затова за нас е неприемливо, че Стъпка 3 не беше предприета. Този мач трябваше да бъде спрян!.

Сега е времето УЕФА да покаже лидерство и да предприеме мерки. От прекалено дълго време централата се проваля във взимането на адекватни мерки. Самият факт, че България вече приема този мач с частично затворени трибуни заради расизъм, показва, че санкциите на УЕФА не са адекватни.

Не може да има повече жалки глоби и частично затваряне на трибуни. Ако УЕФА наистина иска да се противопостави на дискриминацията – и ако кампанията „Равната игра“ наистина означава нещо – тогава трябва да последва отнемане на точки и изхвърляне на България от турнира“, написаха от „Kick it out“ в позицията си.

14 години от разстрела на Георги Илиев: Има повече въпроси, отколкото отговориТочно 14 години след едно от най-знаковите убийства у нас – на шефа на “ВАИ-Холдинг” Георги Илиев, в…Aug 25 2019vijti.com

Източник: offnews.bg

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!