Млад експерт от НОИ спечели много пари в Стани богат

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Страхотно представяне в „Стани богат“ направи младият експерт по осигуряването в Националния осигурителен институт Валентин Кунчев от Пазарджик. При представянето му Михаил Билалов разкри, че той е печелил почти всички ученически награди по история.

външна реклама

Участникът мина безпроблемно през първите пет въпроса, но още на шестия му се наложи да използва жокер, въпреки че се бе насочил към правилния отговор, позовавайки се на собствените си познания. „През територията на коя държава не преминава свещената за евреи, мюсюлмани и християни река Йордан и нейните притоци?“, го попита Билалов, посочвайки като варианти Сирия, Израел, Саудитска Арабия и Йордания. Валентин призна, че се колебае между Сирия и Саудитска Арабия, в която няма как да минава реката, тъй като е пустиня, но все пак реши да не рискува, а да използва жокер „Помощ от публиката“. Тя му даде 70 процента именно за Саудитска Арабия и това се оказа верният отговор.

Въпрос №7 бе „Между кои две държави е сключен пактът Молотов-Рибенторп?“ Кунчев веднага посочи отговор „СССР и Германия“ в конкуренцията на „Великобритания и САЩ“, „България и Австро-Унгария“ и „Франция и Испания“. Изборът му бе безгрешен и той се качи нагоре.

Питането за 2000 лева бе „Според американския закон изборите за президент, конгрес и повечето губернатори се провеждат в първия: „Вторник на ноември“, „Понеделник на декември“, „Петък на януари“ или „Четвъртък на юли“? Пазарджиклията помоли за жокер „50:50“. Компютърът елиминира B и D, той посочи отговор „А“ и така продължи напред.

„Кой от изброените известни писатели е магистър по химия и автор на научнопопулярната книга „Светът на въглерода“?“ го попита водещият, а опциите, между които трябваше да се избира, бяха „Джордж Мартин, Джон Толкин, Айзък Азимов и Дъглас Адамас. Експертът в НОИ се обади на сестра си Кунка, която веднага посочи Айзък Азимов и така участникът продължи напред.

Останал без жокери, Валентин заключи сумата от 5000 лева като втора сигурна. Тук той извади невероятен късмет, тъй като му зададоха въпрос по тема, на която е доста информиран. „Кой е единственият човек, печелил титлата във Формула 1 и световния шампионат по мотоциклетизъм?“ Още преди да бъдат изписани опциите, Кунчев се зарадва и направо каза Джон Съртис, който след това се появи на екрана като вариант D. Останалите възможности бяха Ники Лауда, Хуан Мануел Фанджо и Валентино Роси. „Формула 1 е любимият ми спорт“, възкликна участникът и разказа любопитни факти за всеки от посочените.

Така пазарджиклията си гарантира 5000 лева и продължи спокойно напред. Въпрос №11 бе следният: „Кой легендарен актьор след смъртта си е кремиран, а прахът му е разпръснат над остров Таити и Долината на смъртта?“ – Чарли Чаплин, Кърк Дъглас, Джеймс Дийн или Марлон Брандо. Кунчев разказа какво знае за първите трима, след което категорично посочи Марлон Брандо като верен отговор, позовавайки се на спомен, че съпругата му е от Таити, а и освен това самият той е фен на биографиите на актьорите от „Кръстникът“. Именно това се оказа вярната опция и той продължи напред.

Въпросът за 20 000 лева бе „Кой пират плавал с две жени, дегизирани като мъже, на борда на кораба си?“ – Едуард Тийч, Джон Ракъм, Уилям Кид или Хенри Морган. „Първото име, което ми изникна след като прочетох въпроса, беше на Хенри Морган. По-скоро съм склонен да се откажа, отколкото да посоча грешен отговор и да сляза надолу“, каза Валентин, след което извън играта посочи Морган, но верният отговор бе Джон Ракъм.

Така пазарджиклията си тръгна с 10 000 лева и книгата на „Стани Богат“, подписана от Билалов за Валентин и годеницата му, на чиято сватба водещият се самопокани.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!