Министър Петков отговори на ГЕРБ: Освен че съм изпуснал три язовира, съм ги и затревил ли?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Тази събота и неделя посетих още 2 язовира – 3 от общо 10-те завършени – язовир „Пазар дере“, както и „Злати войвода“ 3 и 4. Те са празни, въпреки че са отчетени като завършени към 31 декември миналата година. По закон те не могат да бъдат завирявани“, съобщи министър Кирил Петков. Според него става въпрос за безстопанственост, тъй като протоколите не са завършени.

2,350 млн. лева струва ремонтът на „Пазар дере“, 1,913 млн. струва този на двата водоема – „Злати войвода“ 3 и 4.

ГЕРБ: Обществото е подведено за язовирите„Наблюдаваме изчегъртване на плана за възстановяване. Страх ме е, че ще има изчегъртване на живота и…Jun 14 2021vijti.com
„Транспортните разходи са едни и същи, въпреки че става въпрос за различни области – Сливен и Ловеч. – 1,16 лв. за превозване на земна маса на тон на километър, 5 пъти по-скъпо от пазарната цена“, каза Петков.

„Още днес ще поискам държавната консолидационна компания да ми обясни защо 6 месеца не е предала тези три язовира за експлоатация. За мен това е равно на безстопанственост. Второ – защо цените са на тези високи нива – това е 100 лева на куб. м. бетон над пазарната и 5 пъти за превоз“, категоричен бе министърът.

„Ще вкараме Агенцията за държавна финансова инспекция да ги провери и трите язовира. По-важното за мен е те да влязат в експлоатация“, добави Петков.

„Всеки договор ще преминава през комисия за контрол към Министерството на икономиката“, каза още той.

Лъчезар Борисов за министър Петков: Източил е сам язовира, за да отиде да се снима (ВИДЕО)Министърът на икономиката Кирил Петков прави тежки манипулации. Той не е избран, а е назначен. Поръч…Jun 13 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!