Министър Ананиев с отлична новина: Гарантирани са 106 млн лева за пенсионерите през април

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пенсионерите ще получат допълнително 106 млн. лв. през април. Това каза в Билинския манастир министърът на финансите Кирил Ананиев. По думите му това е добавката от 50 лв., която правителството е поело като ангажимент да се изплаща до приключване на извънредната епидемична обстановка.

„На този етап тя е до 30 април и 50-те лева са гарантирани“, заяви Ананиев. По думите му ние се намираме в изключителна ситуация от гледна точка на пандемията и ако тя продължи, правителството е в правомощията си да удължи това изплащане. „В този момент възрастните хора имат нужда от допълнителна помощ, свързана и с лекарства, и с по-големи трудности в изхранването“, каза Ананиев.

Жалката истина за България: Пенсионерите с 200 лв. пенсия, майките с 40 лв. детски, а непълнолетните роми с деца по 1400 лв.!16-годишно сливенско момиче е вече майка на три деца. Първото го е родила, още когато е била на 12 г…Mar 26 2021vijti.com

НОИ с важна информация: 720 000 души с вдовишка добавка към пенсията

По думите му тези хора са изнесли голяма част от изграждането на държавата и заслужават подобен добър жест. „В никакъв случай този жест не е предизборен, средствата са предназначени за потребности, които хората имат“, категоричен бе Ананиев.
Най-бедните пенсионери с по 120 лева за храна през април

Най-бедните пенсионери ще получат по 120 лева за храна от Агенцията за социално подпомагане през април, съобщи БНР. Правителството се отказа от намерението си средствата за храна да бъдат под формата на ваучери и те ще бъдат предоставени в пари.
Средствата за храна са предвидени за хората с пенсии между минималната и официалната линия на бедност или от 300 лева и една стотинка до 369 лева.

Става въпрос за близо 392 хиляди души. Списъкът с тези хора ще бъде предоставен на Агенцията за социално подпомагане от НОИ. Остава и добавка от 50 лева.
Националният секретар на КНСБ Ася Гонева каза за БНР, че синдикатът приветства решението да се осигурят средства за храна и те да се дават в пари, а не под формата на ваучери, тъй като това е щяло да затрудни реализацията им, особено в по-малките населени места.

„Одобряваме този подход. Той изначално беше добър като замисъл. Единственият детайл е, че щеше да бъде по-трудно, ако наистина беше реализиран през ваучери. Това, което е своеобразна помощ за подкрепа на потреблението – 120-те лева, ще бъде раздадено през Агенцията за социално подпомагане”, каза Гонева.

Експерт би тревога: Втората пенсия ще е малка, но за две трети от хората – единствена

Относно упреците , че парите за храна са предизборен ход, тя заяви: „Няма никакво значение предизборно, следизборно, пандемично, важното е за нас, за КНСБ, че хората ще получат тези пари, най-вече те имат нужда от това”, заключи секретарят.

ВМРО предлага: Средна пенсия 700 лв., средната работна заплата до 2500 лв.70 лв. ваучери за лекарства за пенсионери и хронично болни българи От ВМРО предлагат средната пенси…Mar 6 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!