Министърът на транспорта е пътувал с влак, който не съществува…

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Министърът на транспорта Николай Събев направи това, което никой друг транспортен министър преди него не е могъл да направи – обяви, че е пътувал по несъществуваща железопътна линия на БДЖ.

В интервю за Мария Цънцарова и нейната рубрика „Защо, господин министър“ Николай Събев каза, че е пътувал с влак до Етрополе.

Седмица след интервюто btv тръгна по стъпките на министъра с намерението и те да пътуват с влака до Етрополе.

Министърът на спорта: Изчезнали са милиони за училищни салони, но няма нито един направенСпортният министър разкри нещо смущващо за училищните салони у нас. През 2020 година са сключени до…Jan 16 2022vijti.com

Етрополе е след Правец на 80 километра от София. Това се проверява лесно в сайта на БДЖ.

Оказва се обаче, че там жп гара няма.

Етрополе е в планината и местните го предпочитат заради спокойствието и чистия въздух.

На картата с маршрутите на БДЖ се вижда, че влакова линия до червената точка Етрополе няма, но въпреки това влак от София до Етрополе има, защото лично министърът на транспорта е пътувал с него.

Местните пък казват, че откакто се помнят влак в Етрополе не е имало.

Справка в БДЖ показа, че министърът наистина е пътувал с влак, но не от София до Етрополе, а от София до Елин Пелин. След интервюто по bTV местните го чакат наистина да дойде и в Етрополе, защото имат задачи за него, като да направи пътя Етрополе – Златица.

Етрополе-Златица е връзката между Северна и Южна България, но Златишкият проход е затворен от десетилетия, защото е покрит не с асфалт, а с чакъл. Местните искат от министъра път, нищо, че той им прокара влак, макар и с интервю.

Милионер, последовател на Буда е новият министър на транспорта / СНИМКАМинистърът на транспорта Николай Събев, прочул се като дарител на партията на Кирил Петков и Асен Ва…Dec 25 2021vijti.com


Източник: glasnews

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!