Милена Хучеджиева: Когато новата мафия дойде на власт, тя ще се разположи в държавата в много по-зловещ вариант

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ковчези, бесилки, черепи, светла, чиста, градивна енергия на ново начало. Знам едно със сигурност, научила съм го от една песен на Руши Виденлиев, «Всичко се връща» ? Този вид енергия е бумеранг и няма абсолютно нищо общо с протестите от 2013 г.. Сценарият отговаря на аурата и прякорите на сценаристите.

Милена Хучеджиева: Когато новата мафия дойде на власт, тя ще се разположи в държавата в много по-зловещ вариант

Навремето се подигравах с възстановките на картината на Делакроа, с балерините и пианистите по паветата, сега съм просто отвратена от това, което виждам.

Желанието на някои хора да видят Бойко Борисов мъртъв е плашещо не защото подобни неща не са се случвали в историята, а защото те смятат, че са по-интелигентната и културна част от българския народ. И че това им дава правото да искат смъртта на политик с много недостатъци, но който не само по никакъв начин не е довел страната до национална катастрофа, а е точно обратното.

Това е истински плашещо. 

Провокаторите са пуснати навсякъде, и използват най-елементарни похвати за всяване на смут и разкол. Изисква се изключителна бдителност и способност за критическо мислене.
Гладуващите по кръстовищата са психически лабилни хора, използвани по брутален начин от организаторите на тази Демониада. Някой може и да умре, Борисов може и да подаде оставка. Този, който ще умре, ще е умрял за изключително глупава кауза. Няма да е Ботев, нито Левски.

Твърде много хора са си продали душата на Дявола в името на детронирането на мафията. Когато новата мафия дойде на власт под една или друга форма, тя ще се разположи в държавата в много по-зловещ вариант от сегашния.

И всеки, който я е обслужвал ще изпита насладата на временния триумф, ще получи някакви дивиденти, а после го чакат грозни и тъжни дни. Но това е проблем на разбиращите динамиката на процесите в дълбочина, само дотолкова, че ни се налага да дишаме един и същ въздух с носещите ковчези и издигащи бесилки и да гледаме едно отблъскващо шоу. Въздухът ни свързва, и все пак всякаква дистанция от всичко това не е достатъчна.


Благодаря на нормалните хора в България, които гледат случващото се в потрес, че ги има и не са малко. Всички нормални хора в момента, които не са се зарадвали на бесилките и ковчезите, са класифицирани като «гербаджии», независимо дали имат нещо общо с ГЕРБ или не.

Глупаците, боравещи с толкова семпла система на лични възприятия не си дават сметка, че по този начин нормализират ГЕРБ и му помагат така, както самият ГЕРБ не е способен да го направи. Нека да е така. Огледалото предлага само образа, който ти сам си сътворил, независимо кой ще бъде свален или качен на трона на социалната справедливост.

Новият ви гуру казва #бъдетесмели, а аз ви пожелавам #бъдетеумни, защото «смелостта», която той ви пожелава би работила за него, докато умът ви работи само за вас.

Милена Хучеджиева

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!