Метео Балканс с извънредно съобщение: Не тръгвайте към София!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Съобщение до всички шофьори публикува специализираното издание на любителите метеоролози в България „Метео Балканс“:

„Зимата е тук!

Не тръгвайте към София, Е-79 между Мездра и Ботевград е блокиран от 2 катастрофи

Обстановката се усложнява, иде голям сняг – ще натрупа, на места многоЗа цялата страна (с изключение на София, Благоевград, Кюстендил, Перник и Видин) за утре – 11 януари…Jan 11 2022vijti.com

Снимките са от след Люти дол, посока Мездра“

Обилен снеговалеж затруднява движението в много части от страната.

Спряно е движението за тежкотоварни автомобили между Мездра и Ботевград. Трафикът ще бъде възобновен, когато трасето бъде почистено от снега, съобщиха от Областното пътно управление във Враца.

Тази сутрин заради снеговалежа има два инцидента в отсечката между Враца и Ботевград, което доведе до задръствания по пътя към столицата.

В социалните мрежи се съобщава и за закъсали автомобили по пътя Русе – Плевен след село Гривица. Причината е образувалата се виелица и навявания.

През следващите 24 часа синоптичната обстановка в страната постепенно ще се нормализира, но остава риска от навявания поради очакваните силни пориви на вятъра в Дунавската равнина.

Синоптикът Петър Янков даде прогноза за януари и каза кога ще падне сняг по 10-15 смВ дългосрочен план сняг се очаква между 5 и 8 януари, от началото ще бъдат с дъжд, след което на 6 и…Jan 1 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!