Мая Манолова съобщи ужасна вест за пенсиите и Кирил Петков

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Като първи голям гаф на правителството на Кирил Петков определи Мая Манолова, случващото се с пенсиите.
По нейни думи половината пенсионери са ощетени.

Пенсионери плачат, след като си видяха пенсиите: Кирчо, къде са ни парите?Разминавания между очакваното и реалността в пенсиите! Читател на „Фрог“ пише, че пенсията, която си…Jan 7 2022vijti.com

По думите й 12 години ГЕРБ не предприела действия за преизчисления на пенсиите и сега нямат никакви основания да влизат в ролята на съдници.

„За съжаление, огромна част от българските пенсионери се почувстваха излъгани след обещанията, че няма да получат по-малко през януари, отколкото през декември. Останалите не получиха толкова, колкото очакваха. Всеки втори пенсионер има основанията да се чувства излъган“.

Това каза бившият народен представител в 45-ото и 46-ото народно събрание и лидер на гражданското движение  „Изправи се БГ!“ Мая Манолова по БНТ, предаде „24 часа“.

Тя се обърна с призив към министър-председателя Кирил Петков да се намеси незабавно.

„В преизчислението на пенсиите не са включени индексациите от 2018 и 2019 г. Ако се добавят те, пенсиите ще изглеждат по друг начин. Това е първият голям гаф на правителството и фалстарт на социалната политика“, каза още тя.

Манолова обърна внимание, че в разгара на икономическата криза НС реши, че ще намали ковид добавката за пенсионерите.

НОИ с подробен разчет за пенсиите – кой колко точно ще получиОт общо 171 862 пенсии, подлежащи на преизчисляване след промените от 1 септември за по-малко намале…Jan 1 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!