Мая Манолова е сигурна: Ако реша да се кандидатирам, ще стана кмет

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Мая Манолова не отрече, че ще се кандидатира за кмет на София. Индиректно омбудсманът потвърди новината, че се готви да влезе в битката за градоначалник на столицата. Пред Би Ти Ви тя каза, че все още не е решила дали да се кандидатира за кмет на София, но заяви: „Ако реша да се кандидатирам, ще стана кмет“.
Ако реша да се кандидатирам ще бъда ясна и конкретна и ще го обявя публично, добави Манолова, но нито веднъж не отрече подобна хипотеза.
„Впрегната е цялата машина на властта за атаки срещу мен. Опитите за атаки срещу мен показват страх, че ще се кандидатирам“, добави общественият защитник.
Снимки от ВИП-имението на Мая Манолова: Палат с двор, баровско барбекю, арки с дърворезба и специален асфалтов пътБаровски палат в популярното сред столичните ВИП персони село Рударци край София приютява Мая Маноло…Aug 10 2019vijti.com

На въпроса на водещата Биляна Гавазова дали ще вижда със Слави Трифонов омбудсманът отговори с въпрос: „А вие виждате ли се?“
Мая Манолова косвено потвърди и още една новина на Lupa.bg, че влизайки в кметската битка ще търси подкрепата най-вече на гражданите, а не на партиите. „Не водя преговори с политически партии, не очаквам подкрепа от партийни централи, винаги съм разчитала на гражданите и така ще бъде и ако реша да се кандидатирам“, заяви бившият депутат от БСП.
„Приемам всякаква подкрепа от българските граждани, без да ги деля по партийна принадлежност и цвят. Какво ще работи Мая Манолова след октомври не е важно, важни за гражданите са другите теми“, добави тя.

Бившето червено острие заяви още, че не разбира защо питат само нея дали ще се кандидатира за кмет на София, но добави, че видимо интересът към нейната личност е голям. А след това каза многозначително: „Имайте търпение.“
На въпрос дали има имоти в провинцията, Мая Манолова потвърди: „Имам 120 квадрата с двор от повече от декар близо до София. Тя се намира в Рударци и е публично декларирана. Аз нямам какво да крия. Имам апартамент и в кв. „Хладилника“ от 94 квадрата. Аз съм под прожекторите от повече от 15 години. Всичко, което е могло да бъде проверено, е проверявано. Моите доходи са публични и нямам от какво да се притеснявам“.
Националният омбудсман покани медите у дома си на кафе. И изтъкна, че политиците трябва да могат да поканят журналисти в домовете си – да бъдат открити.

Преди дни първо Lupa.bg съобщи, че Мая Манолова със сигурност ще се кандидатира за кмет на София. Омбудсманът ще оповести решението си на 4 септември. Тя ще се яви като независим кандидат и ще търси подкрепата на гражданския сектор, левицата и новото движение на Слави Трифонов.
От няколко седмици Манолова работи по кандидатурата си и вече дори има малък щаб от 20 души. В екипа й е и популярният журналист Иван Гарелов, който ще бъде неин пиар и евентуално говорител. Мая дори си е поръчала социологическо проучване сред 1600 столичани, според което би успяла да стане кмет на София след балотаж с кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова. Според проучването, при директен сблъсък Манолова-Фандъкова, омбудсманът би получила 56,8% от гласовете, а настоящата кметица – 44,2%.
Източник: Lupa.bg
Мая Манолова: Цялата пропагандна машина на властта се опитва да ме сплаши, в паника саОмбудсманът Мая Манолова и днес отказа да каже дали ще се кандидатира за кмет на София, но този път …Aug 8 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!