Масови съкращения в Нова телевизия

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Кризата не подмина и мощната до скоро Нова телевизия. От няколко дни в медията текат сериозни съкращения на всички нива – и в администрацията, и сред журналистите, научи Lupa.bg. Редуцирането на служителите тече с бързи темпове и трябвало да приключи до края на месец април.

Здравните власти подлудиха българка с коронавирус „Хора, не си правете тестове за коронавирус, ако сте без симптоми. Рискувате да влезете в един ома…Apr 19 2020vijti.com

За голяма част от хората съкращенията били неочаквани. Особено за тези, които последните седмици работят от вкъщи. „Извикаха ме в телевизията, за да ми съобщят, че ме освобождават, просто така, заради извънредното положение“, разказа изненадан член на администрацията с дългогодишен стаж в медията. Всички отдели на Нова тв вече били орязани с минимум 10% – а някои и с доста повече. Най-потърпевши били хората в администрацията и производството (техници, монтажисти, оператори).

„Най-лошото е, че ако удължат извънредното положение, ще има още съкращения – не знам как ще работи телевизията тогава“, сподели пред Lupa.bg журналист от Нова тв.

До финансовия колапс на медията се стигнало по две основни причини. Първата е оттеглянето на Васил Божков, който наливаше сериозни суми по линия на хазартните игри в телевизията. Втората – резкия спад на рекламодатели от началото на месец март насам.

„Рекламите в праймтайма вече нямат и минута – какво да рекламират, като хората не пазаруват?!“, оплакаха се служители.

Преди седмица Нова тв свали от екран знакови лица на медията – водещата на „Събуди се“ Мирослава Иванова и журналистките Галя Щърбева и Мария Йотова, които имаха рубрики в предаването. Освободена беше и продуцентката на „Събуди се“ Станимира Иванова.

По неофициална информация водещите взимали доста добри заплати и били в тежест на телевизията. Освен това съботно-неделния сутрешен блок се правеше от два екипа – практика, останала в наследство още от Дарина Сарелска. Това обаче било сериозно разхищение на ресурси, особено в сегашната ситуация.

Откривателят на СПИН каза в коя лаборатория е създаден коронавирусътФренският нобелов лауреат и откривател на СПИН Люк Монтание заяви, че коронавирусът е създаден в лаб…Apr 18 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!