Мария Тролева умира в адски мъки

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

На 14 ноември се навършват 30 години от смъртта на легендарната говорителка на БНТ Мария Тролева. Обичаната звезда от малкия екран си отива от този свят едва на 49 години, а последните ѝ месеци живот са изпълнени с нечовешки мъки и страдания, спомня си нейната единствена дъщеря Косара.

И тази година тя ще почете паметта на майка си достойно, въпреки че отдавна се е изнесла от столицата с втория си съпруг, с когото са се отдали на селска идилия в Люти брод край Мездра, където гледат зарзават, животинки и произвеждат биомед.

Мария Тролева попада в лапите на рака малко след позорното ѝ уволнение от БНТ, с което до последно не можала да се примири. Водещата на „По света и у нас“ изпаднала в тежка депресия, а унижението и стресът я разболели. Лекарите ѝ поставили диагноза рак на гърдата, като ѝ давали добри шансове за живот. Тя се подложила на спешна операция и едната ѝ гърда била отстранена.

След интервенцията обаче възстановяването и лечението не тръгнали както трябва и Мария получавала страшни болки. Въпреки това запазила достойнство и не искала никой от бившите ѝ колеги да знае, че минавала през деветте кръга на Ада. Макар и тежкоболна, тя посещавала сбирките им и общувала най-често с колежката си Мария Янакиева. Помежду им нямало конкуренция и завист, двете адашки се разбирали добре и докато били на екран, и след това. В нощта, в която Тролева издъхнала в дома си пред очите на втория си мъж, се чула за последно с Янакиева.

Уж се разбрали на следващия ден да излязат да се разходят по софийските магазини, но нощеска ѝ прилошало силно и издъхнала. Въпреки че Косара – дъщерята на легендарната говорителка, твърде рано губи майчината опора, до ден днешен спомените ѝ с нея не са избледнели. Тя разказва, че Тролева си е отишла обидена от този свят, но с присъщата ѝ гордост.

Дъщерята на първата говорителка на БНТ разказва, че голяма част от опита си е успяла да придобие от своята майка и това я накарало да поеме по нейните стъпки. В зората на Нова телевизия тя също бе новинарка и водеше централната емисия в медията. По-късно се премести да работи в различни кабелни канали, а последно имаше предаване в земеделската „Агро тв“. От първия си мъж има син и дъщеря, но с него се развеждат.

Почти на 60, Косара среща любовта повторно и минава под венчилото. С настоящия ѝ втори съпруг живеят в село Люти брод, далеч от суетата и динамиката на столицата. Бащата на Косара – Александър Мутафчиев, който е първата голяма любов на майка ѝ Мария, също е покойник. Той бе талантлив оператор в националната телевизия, но след напускането си оттам се скри от публичността и почина в забвение.

Жени, ето КАКВО трябва да консумирате, за да се предпазите от рак на гърдатаРакът на гърдата е най-разпространеният злокачествен тумор у нас и в света. Специалистите обаче посо…Aug 20 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!