Маринела призна – удушила и запалила 2-годишното си момиче заради счупена чаша, ще лежи 14 години

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Натискала от яд главата му с възглавница, след убийството избягала от дома си, а баща ѝ съобщил в полицията, че я няма, месец по-късно

22-годишната Маринела Маринова от плевенското село Лазарово е удушила дъщеричката си заради счупена чаша, а след това е запалила трупа, за да прикрие следите си, научи “24 часа”.

14 г. затвор е наказанието за тежкото престъпление, стана ясно в понеделник, когато Маринела призна вината си в първото заседание по делото. Тя беше задържана през януари, а убийството на дъщеричката ѝ е от 22 октомври м.г., когато детето е на 1 г. и 9 м. В месеците от убийството до ареста на младата майка тя с нищо не показвала, че се притеснява от липсата на детето, обявено за издирване от баща ѝ.

Маринела го отглеждала сама. Бащата не го припознал и не помагал. Въпреки това нищо не му липсвало и растяло в прилични за селото до Кнежа условия. Във фаталния ден Маринела се изнервила, защото дъщеря ѝ не я слушала. Няколко пъти ѝ викнала, за да престане да прави бели. Когато момиченцето съборило чаша, която се счупила на пода, гневът на майката изригнал. Хванала детето и го сложила на леглото. Взела възглавницата и започнала да притиска главата на момиченцето с нея. Когато ядът ѝ отминал, го освободила от хватката. Момиченцето не давало признаци на живот.

Според разследването

убийството не е било

планирано, а е извършено

инцидентно

Маринела се уплашила и решила, че ще прикрие следите си. Взела трупа и го понесла към пристройка на къщата. Там го запалила. Не казала нищо на баща си Сашо, с когото делили един покрив, и който ѝ помагал за отглеждането на детето. Веднага след това майката напуснала селото.

Месец след убийството, на 23 ноември, Сашо Маринов казал на социалните и на полицията, че дъщеря му е напуснала дома им заедно с детето си и повече не ги е виждал. Едва на 23 декември детето е обявено за общодържавно издирване. Тогава в работата по случая се включват и криминалисти от София. Заедно с колегите от Плевен намират Маринела. При беседата с полицаи и психолози признава за престъплението. Води разследващите в дома си и показва къде е запалила трупа на детето си. От останките е извлечено ДНК, което доказва разказа на майката.

Съдебнопсихиатричната експертиза е установила, че Маринела е вменяема. Отношенията в семейството били нормални.

Не се е налагало да се намесват социалните служби и полицията.

56-годишният дядо на

убитото дете не е знаел

за престъплението,

извършено от дъщеря му. Иначе в началото също е бил заподозрян. Той е осъждан, има криминално досие.

Жители на село Лазарово още не могат да повярват, че Маринела е живяла така, все едно нищо не се е случило след убийството. Тя редовно се срещала с приятелки в Кнежа и Плевен, посещанвала заведения, правила си селфита в социалните мрежи.

Младата жена е завършила гимназията по земеделие в Кнежа, но не е работила след раждането на дъщеричката си.

Майката на Маринела и баба на удушеното и запалено дете пък умъртвила една от рожбите си преди повече от 20 г., спомнят си жители на село Лазарово.

Присъдата от 14 г. затвор за младата майка не е окончателна и може да се обжалва пред Апелативния съд във Велико Търново. Законът предвижда и доживотен затвор за това престъпление, но Маринела Маринова не е осъждана друг път, съдействала е на разследването и е признала вината си още на първото заседание по делото.

Източник: 24 часа

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!