Марешки продава бензиностанциите си: Мисля да се пенсионирам

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

След излизането от политика Марешки прави стъпки за излизане и от част от бизнес сферите, в които е намесен.
Веселин Марешки мисли за излизане от пазара на горива. Той е притежател на веригата бензиностанции VM Petroleum.

Пред „Капитал“ Марешки потвърди решението си и заяви, че върви към „намаляване и разпродаване“ на бизнеса. Той обясни още, че мисли да се пенсионира.

Според източници от сектора продажбата на бизнеса може да се дължи на тежкото положение в момента на пазара на горива, изключително силните позиции на руската компания „Лукойл“, която е и пазарен лидер, както и почти невъзможния внос на алтернативни горива. Моделът, който прилага Марешки, стъпва на огромни продажби през нисък марж, но след кризата на пазара на горивата вече трудно може да се прилага.

Собственикът на „Инса ойл“ Георги Самуилов коментира пред „Капитал“, че е пред финализиране на сделка за покупката на две от бензиностанциите на Марешки, но не пожела да каже кои са те. Според последния публикуван в Търговския регистър отчет на VM Petroleum броят на обектите на веригата към края на 2020 г. е 19.

През пролетта на 2017 г. като част от предизборната си кампания Веселин Марешки обяви откриването на огромната си бензиностанция с 50 колонки в столичния квартал „Люлин 4“. По-късно той влезе в парламента с партията си „Воля“.

Шофьор „зарежда“ безплатно на редица бензиностанции. Докога? СНИМКИМлад мъж зарежда гориво „безплатно“. Шофьорът е направил серия кражби от бензиностанции в Бургаско. …Jun 25 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!