Майката на Нинова остана без работа / СНИМКИ

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Майката на Корнелия Нинова е останала без работа заради затварянето на пенсионерски клуб „Здравец“ в родния ѝ град Мизия. Допреди да хлопне кепенците, Маргарита Минкова дейно се включвала в организацията на мероприятия за възрастните хора, членуващи в клуба, по всякакви поводи – юбилеи, празници, обикновени сбирки. Тя се грижела дейно за софрите, хороводните програми, както и за екскурзиите в различни краища на страната, които с пенсионерите от Мизия си спретвали. Обикновено служителите в пенсионерските клубове получават символично заплащане от порядъка на стотина лева.

Корнелия Нинова празнува 53 с тоалет „Версаче“ за 2 бона / СНИМКИСоцлидерката в оставка Корнелия Нинова навърши 53 години на 16 януари. За здраве тя почерпи колегите…Jan 22 2022vijti.com

В същия клуб членува и свекървата на Корнелия – Дафинка, която обаче присъствала само на местните сбирки и не кръстосвала съборите из България като сватята си. Сега единственото разнообразие за Маргарита били партийните събрания на БСП в Мизия. Тя официално влезе в редиците на партията, ръководена от нейната дъщеря, през 2019 г., когато получи партийната си книжка. Оттогава майката на социалистката била нещо като неформален лидер на местната пенсионерска организация.

Минкова не пропускала нито една регионална среща, включвала се ежегодно и в подготовката за Бузлуджанския събор на левицата, където винаги е на първа линия на поляната и задължително води традиционното хоро заедно с дъщеря си. Костюмирана и изтупана, Маргарита може да бъде забелязана и по снимки от всички предизборни кампании на БСП в Мизия от 2019 г. насам. Комшии се шегували с нея, че ще я издигнат за кмет, защото била много оправна.

Майката на вицепремиерката и министърка на икономиката съвсем не е новобранка в политиката. Преди да вземе членство в Столетницата, била част от редиците на отдавна затритата царска партия НДСВ. На младини пък членувала и в БКП, но след промените в партията за дълъг период от време не поддържала лявата идея. За майката на Корнелия Нинова се знае, че е била лаборантка по професия и отдавна е вдовица. Бащата на шефката на „Позитано“ 20 – Петър, се споминал преди доста години. Самата Нинова е признавала, че с майка ѝ са с трудни характери. Неведнъж са демонстрирали отчуждението си, но в последните години са стопили ледовете помежду си. Пенсионерката все още живее в къщата си в Мизия, в която е отгледала своята дъщеря. Прибирайки се в родния край обаче, Корнелия винаги остава в дома на своята свекърва заедно със съпруга си Митко.

Маргарита черпи с бонбони на тържество във вече закрития пенсионерски клуб

Нинова показа как меси питката за Бъдни вечер – ВидеоКадър: Корнелия Нинова, фейсбук Корнелия Нинова пусна видео във фейсбук профила си как меси питка. В…Dec 24 2021vijti.com


Източник: Ретро

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!