Майката на Жоро Плъха реагира бурно на оправдателната присъда: Отправи към съда остра закана

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Златка се закани, че ще „изрине“ целия съд
„Задължително ще обжалвам оневиняването на д-р Иван Димитров. С оглед чистото му съдебно минало, това, че е лекар и авторитетът му в обществото, поисках условна присъда. Съдът, обаче, го оправда напълно за убийството на Георги Дживизов. Настоявам за условна присъда.“ Това коментира прокурорът Георги Пенев по делото за убийството на Жоро Плъха.
Защита на почерненото циганско семейство – адвокат Красимир Елдъров, също бе категоричен, че ще обжалва решението на пловдивския съд.
Съдът обяви присъдата на д-р Димитров за убийството на крадеца Жоро ПлъхаД-р Иван Димитров е невинен за убийството на Георги Джевизов – Плъха. Това е решението на Окръжен съ…Jul 18 2019vijti.com

„Това е безпрецедентен случай в държава от ЕС. Няма такава присъда! В 40-годишната си практика на юрист не съм чул някой да признае вина и въпреки това да бъде оправдан“, коментира адвокатът. „Смъртното наказание у нас и в Европа е отменено, но от този процес разбирам, че всеки човек, попаднал в някаква ситуация, може да действа, както реши. В случая смятам, че това отваря вратата всеки да изпълнява смъртна присъда и да остане безнаказан. Днес прочетох, че за убийство на куче някъде в България са дали условно наказание, а в нашия случай има пълно оневиняване при смърт на човек“, коментира още пред колегите от Блиц Елдъров.
Освен, че и прокуратурата, и адвокатът на семейството на Плъха се заканиха да обжалват, майката на застреляния – Златка, изригна в съда и започна да крещи и кълне.

Тя се закани да „изрине целия съд“. Може би причината е свързана с това, че при оправдателна присъда за убийство тя няма да получи нито стотинка кръвнина. Ако беше осъден, дори и условно, д-р Иван Димитров трябваше да плати солидна сума на роднините на крадеца.
Припомняме, че наскоро се разбра още един детайл около инцидента – крадецът Жоро Джевизов с прякор Плъха е тършувал из гаража на лекаря рентгенолог д-р Иван Димитров надрусан.
Дрогата му я е осигурила жена му Надежда Стоева, с която апашът живеел на семейни начала и от която имал три малки деца. Това съобщи в кулоарите на окръжния съд в Пловдив прокурорът по делото Георги Пенев.

„Най-голямото наказание за него искам. Той ми зима душата на мен. Синът ми зима. Три деца ми остави той. Жена му Надежда не я знам къде е. Сега в момента я няма при мен”, се оплака на предходното заседание в съда майката на Плъха Златка. По думите й снахата в момента е в Германия, а трите й деца ги гледала само тя.
Източник: flagman
Майката на Плъха: Докторът е застрелял сина ми без причина, искаме максимална присъдаМайката на Георги Джевизов – Плъха поиска максимална присъда за д-р Иван Димитров, който е обвинен в…Jul 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!