Лятна ваканция 2021 г. само след ваксинация срещу COVID-19?

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ще бъде ли задължителна ваксинацията срещу коронавирус при пътуване в чужбина през следващото лято?

В Европа се води разгорещен дебат за това. Според финландския премиер Сана Марин, следващата година ЕС трябва да контролира разпространението на коронавируса чрез ограничения за пътуване за хора, които отказват ваксинации. С други думи, ще бъде възможно да пътувате в чужбина само ако сте ваксинирани срещу COVID-19, информира Glas.bg

Новите мерки трябва да включват разширяване на възможностите за тестване, каза Марин. Освен това човек, който иска да влезе в друга държава, трябва да докаже, че е ваксиниран или вече е бил болен: „Нуждаем се от сертификат за ваксинация“, казва политикът.

Много страни по света вече изискват свидетелство или сертификат за ваксинация, например за жълта треска. Коронавирусът също може да е в този списък.

Ако една държава работи усилено и инвестира много пари, за да овладее коронавируса, тя не се интересува от следващите огнища, които туристите могат да причинят. Паневропейският успех е важен не само от здравна гледна точка, но и от икономическа гледна точка: „Единственият начин да спасим икономиката си е да победим вируса“. Ако европейците не се ваксинират през пролетта, казва Марин, очевидно е, че те ще си останат у дома през лятото.

Поради дългите граници Германия няма да може да проверява всички посетители: „От друга страна, трябва да се поучим от грешките, допуснати това лято. Всички трябва да знаят, че през лятото на 2021 г. ще се прилагат различни правила, отколкото през 2020 г. “, каза министърът на здравеопазването на Германия, цитиран от bild.de.

Най-важната предпоставка за победа и връщане към нормалния живот остава ваксинацията, която трябва да достигне най-малко 60% от населението.

Проф. Петрова: Българската ваксина срещу COVID-19 ще е много по-стабилна от тази на „Пфайзър“Българската ваксина се разработва от Департамента по имунология към Института по микробиология и то …Nov 15 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!