Лили Иванова с голям жест към DJ Мартен

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Диджей Мартен Роберто отказа да пусне на Новак Джокович хита на Камелия „Луда по тебе“ след демонстративния му мач с Гришо. „Хайде, братко, пусни я! 30 секунди! 20 секунди! Моля те!“, примоли се актуалният олимпийски шампион и носител на 24 титли от Големия шлем, но и това не помогна.

Джокера се измъкна с чувство за хумор, като сам запя на корта песента, а част от публиката му пригласяше.

Това се превърна в топ новина за родния елит, а бурята в чаша вода долетя дори до съседна Сърбия. Звезди от хайлайфа като Фънки и Илияна Раева съсипаха Мартен Роберто от критики, че сме се изложили пред чужденците. Други, като Ива Екимова, го защитиха, пише „Галерия“.

„Отместваме акцента от това, което се случи. Състоя се едно изключително спортно събитие с двама невероятни атлети. Това беше спортен празник, а не музикално събитие. Бях изненадан колко много хора желаят да споделят мнение по въпроси, по които никой не ги е питал. Нямам никакво желание да коментирам случката – това са неща, с които аз се боря и за които работя вече доста дълго време“, сподели Мартен пред БНР. Стана ясно още, че той предварително е обявил — само усмихнати фънки парчета.

„Оказах се на грешното място в грешното време. Тази песен не трябваше да звучи в залата, защото се бяха погрижили да я чуе персонално от артиста“, обясни Mapтен. С други думи, дори да бе пуснал парчето, щеше да има проблем с екипа на Камелия.

Мартен Роберто работи като музикален редактор в БНР и водещ в Радио София. Стана много популярен като първия водещ на „Гласът на България“, докато то се правеше от Слави Трифонов.

В тези години жури във формата бяха попфолк фуриии като Преслава и Ивана. Бил е конферансие и на Андреа. Изявява се като диджей в нощни клубове. Високият над 190 см музикален спец често може да бъде видян да крачи по „Графа“. Дрехите му са пъстри и алтернативни. Тялото му е нашарено с чудновати татуировки, фен е и на пиърсинга. Истинското му име е Мартин Лепоев. Завършва елитната френска гимназия и оттогава съучениците му го наричат с френското произношение на името – Мартен. За музика 45-годишният диджей може да говори с часове, истински ерудит е. Сноб е в музикалните предпочитания, но не и в живота. Има много приятели, сред които Любо Киров, Свилен от „Остава“, Владо Пенев и мн. други.

DJ Мартен Роберто често е в компанията на двете си любими жени, които буквално обожава. Това са съпругата му Джули и 10-годишната му щерка Франки. С Джули, чието истинско име е Юлия, са заедно от 19 години. Мартен й предлага брак навръх Коледа в столично заведение. Крие пръстена в играчка за елхата, а тя го намира и казва „Да“.

Имали са много перипети, но остават заедно.

Върху целия гръб на актуалния диско водещ е татуирано лицето на любимата му Джули. Прави го още докато тя е бременна с Франки. А името на щерката е изписано на пръстите му. Естествено, половинката му също е фенка на татусите. Вярват, че всяка картинка по тялото пази спомен.

От дете мечтае да е радиоводещ. Омагьосан е от „Ялта“ и е едва 13-годишен, когато краде занаят.

Изрязва си музикалните класации от специализираните издания и си ги лепи в тетрадки. Още си ги пази вкъщи. Баща му го запознава с алтернативния саунд през 1992 г. След като завършва френската гимназия кандидатства журналистика в Алма матер, но го късат на изпита. Вземат го в казармата. Високият младеж служи в „Гранични войски“ Веднага след уволнението започва като диджей. Докато е млад и неизвестен няма пари дори да си вземе такси до Редута. Често се налагало да върви пеша. Още тогава проявява характер. Шефовете го карат да пуска румънски диско хитове. Той ги намира за повърхностни и банални и отказва, заради което му правят проблеми. Минава и през телевизия ММ.

Иначе DJ Мартен не е просто фен на тениса! Тренирал е здраво на корта до 13-14-годишна възраст и имал нелоши резултати. Но трябвало за избере – спортта или училището. Пък и по това време вече назрявала мечтата му да стане радиоводещ. Преди години той пусна и собствена модна колекция. С негов потник на сцената излиза не кой да е, а голямата Лили Иванова.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!