Лидерът на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал-Багдади е убит

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лидерът на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал-Багдади е бил убит при американска военна операция в Северозападна Сирия, потвърди президентът Доналд Тръмп в изявление от Белия дом.

От последните минути: В Сирия стана страшно, хвърчат куршумиНaблюдaтeли инфoрмирaхa зa първи жeртви нa вoeннaтa oпeрaция, кoятo вчeрa Турция зaпoчнa в ceвeрнaтa…Oct 11 2019vijti.com

Потвърждението дойде часове, след като световните агенции огласиха информацията, позовавайки се на свои анонимни източници.

Умря като куче, умря като страхливец – заяви Тръмп в изявление в неделя сутринта и допълни, че Багдади „хленчи, плака и пищя“ през цялото време. Взривил се заедно с три от децата си в тунел без изход в скривалището си в северозападната сирийска провинция Идлиб, преследван от американски военни части. Впоследствие ДНК тест потвърдил самоличността му.

При операцията не са загинали американски военни.

През 2014 г. Багдади обяви създаването на „халифат“ в области от Ирак и Сирия, припомня Би Би Си. „Ислямска държава“ е отговорна за извършването на множество зверства отнели живота на хиляди хора.

Източник: ОФНЮЗ

Каракачанов се закани: Хвърлям българската армия, ако се засили емиграционният натиск отново ще бъде използвана армията за защита на българските границиАко се засили емиграционният натиск отново ще бъде използвана армията за защита на българските грани…Oct 11 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!