Лелята на боксьорката Имане Хелиф за скандала: Тя не е мъж, завиждат й

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Лелята на боксьорката с неустановен пол на Олимпиадата в Париж – алжирката Имане Хелиф, проговори за скандала.

Вчера Хелиф отказа на ринга своята италианска съперничка, а втората такава състезателка, която е смятана за „биологичен мъж“ – тайванката Ли Ютинг, е сред възможните противнички на нашата Светлана Каменова която днес излиза в първия си мач в категория до 57 кг.

Това, което се случва с Имане, е голяма несправедливост спрямо атлет от нейната величина. Разбиват една спортистка за нищо, заяви за Нова Тв лелята на Хелиф – Надя.

Тя си я направила анализи и в резултатите имаше нещо нетипично за жена от медицинска гледна точка. Но тя няма вина за това, тя не е мъж. Познавам я от дете, още от малка тя беше привлечена от бокса, добави Надя.

Преди обаче полемики нямаше, в началото се боксираше само със състезателки на регионално ниво, после започна да се състезава на национално ниво и всичко беше наред. Когато излезе навън в чужбина и започна да печели купи и много медали, нещата станаха зле, каза още алжирката.

Според Надя всичко е започнало миналата година на световното в Индия, когато Имане е дисквалифицирана.

Ние не разбрахме защо това се случва. Тя извървя целия този път от нулата, за да стигне до последния етап. И какво се случва, те я изключват от турнира и това ни отврати. Ние не разбрахме защо идва този удар, коментира Надя.

Имане изживява всичко, което се случва, много зле, но не показва показва истинските си чувства. Държи се на ниво, запазва самообладание. Тя е истински спортист, а освен това има нашата подкрепа, на семейството, на целия алжирски народ, продължи лелята.

Сега се опитват да я травматизират за нищо. Кой има интерес от този скандал, не мога да кажа, но вероятно става така, защото е много силна и мисля, че става дума за завист. Тя е е звезда, но искат да я изгасят и това боли, заяви Надя.

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!