Лекар практикуващ в Швейцария: Изказванията на Мангъров са опасни!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Развитието на пандемията COVID-19 е стряскащо, а в България то е изпуснато от контрол. Изказванията на доц. Aтанас Мангъров са ненаучни и опасни“. Такава позиция изрази живеещият в Швейцария български лекар Аспарух Илиев, който оглавява лаборатория в университета в Берн.

„На сравнително малката група мои познати искам да кажа нещо абсолютно категорично, заставайки като лекар с името си зад това мнение – изказванията на Мангъров за Ковид, за маските, за рисковете и борбата с Ковид са неверни, категорично не отговарят на медицинския консенсус и са подчертано опасни за здравето ви.

Мангъров: Личните лекари излязоха от играта заради страх и болниците преляхаД-р Атанас Мангъров подчерта, че вирусът не е опасен за млади, здрави и силни хора, както и за децат…Nov 3 2020vijti.com

Мангъров е детски инфекционист, реално не работи с Ковид болни, в клиниката си няма интензивно отделение и е виждал тежки случаи само по телевизията. Какво му се иска на човек е едно, какво казва науката е съвсем друго. Категорична нагла лъжа на Мангъров е, че науката мисли като него – научният консенсус по отношение на Ковид е на срещуположно мнение.

Не си играйте с една много сериозна болест, която в момента в България е изпусната от контрол. Няма никакво значение дали вярвате в инфекцията или не, подходете интелигентно и носете (ако не вярвате просто като подсигуряване) маска, мийте ръце, спазвайте дистанция и проветрявайте помещенията. Не знаем със сигурност какво е поведението на вируса при минусови температури, но това, което виждаме при само няколко градуса захладяване, е стряскащо и много сериозно“, категоричен е българският учен.

Деси Плевнелиева съкруши Радев и посече много лошо МангъровДеси Плевнелиева изрази съгласие, че битката между двамата големи мъже в държавата – премиерът Бойко…Oct 30 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!