Лекар постави диагноза гастрит на жена, тя почина от инфаркт!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Окръжна прокуратура – Габрово образува досъдебно производство за причинена смърт на 72-годишна, вследствие на лекарска небрежност, проявена от дежурен лекар от Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово. То е въз основа на данните от извършена предварителна проверка по сигнал на близките и самосезиране на прокуратурата от разпространената в публичното пространство информация за смъртта на жена, починала от масивен инфаркт с поставена диагноза гастрит.

Възрастен мъж на ръба на отчаянието: 195 лева лекарства, 200 лева пенсия!Възрастен мъж е на ръба на отчаянието, тъй като няма средства за лекарства. Стоян Рабаджийски има ра…Jan 20 2020vijti.com

Според изявления на директора на Центъра за спешна помощ в Габрово лекарят е бил освободен поради несправяне с работата.

Започнато е разследване за престъпление по чл. 123 ал. 1 от Наказателния кодекс за това, че на 20.10.2019 г. в гр. Габрово е причинена смърт на 72-годишна жена поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност при извършени два прегледа от екип на Център за спешна медицинска помощ при МБАЛ „Д-р Т. Венкова“ Габрово, прием и стационарно лечение в Спешното отделение на лечебното заведение.

Източник: glas

Лекари спасиха жена от Търновско, която умря 6 пъти50-годишна жена от село Страхилово беше върната от „оня свят” в отделението по кардиология в областн…Jan 14 2020vijti.com

 

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!