Лекарите с обратна версия за починалото тригодишно детенце

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

С дълбоко съжаление към тегобата на родителите искам да кажа няколко неща. Мерси, че мога да застана в ефир пред тези, които изказваха мненията си по случая вчера. Това заяви в ефира на Нова тв докторката, приела 3-годишното детенце, което почина в София – Елена Георгиева.

Версията на лекарката за починалото дете в София: Състоянието му не беше тежкоЛекарката, която според родителите на починалото 3-годишно дете в София, е отказала момчето да бъде …Nov 18 2019vijti.com

„Аз съм лекарят, който в рамките на половин час установи състоянието на детето, организира приемането му в друга болница и започна лечението му“, заяви тя. „Още изявления ще дам, след като излезе окончателният резултат от проверката на комисията. Благодаря на всички, които са зад мен“, добави д-р Георгиева.

До нея бе и директорът на столичната педиатрична болница „Проф. д-р Иван Митев“ д-р Димитър Русинов:

„Това е нещо, което за хората е голяма трагедия, за нас е важно да се поучим от тези случаи. Лекарската комисия трябва да проучи всичко. Днес има заседание“, поде той.

„Фактите са малко по-различни от това, което се тиражира. И да са идвали тук сутринта родителите с детето, никой не ги е прегледал“, отсече той.

„Детето не е регистрирано, че е било тук. За първи път е прегледано в 12:20. Никой в болницата дори не знае, че такова дете е идвало в болницата и от никого не е искано да преглежда това дете“, добави той.

„Няма забавяне и разкарване между болници. Изпращането му в „Пирогов“ става в интерес на детето, защото там има по-добри условия“, коментира той.

По думите му има заболявания, които се развиват прекалено бързо и няма как лечение до подейства:

„Заболяването при детето се развива мълниеносно.Въпросът с леглата са спекулации. За всяко едно тежко болно дете винаги ще се намери място“, коментира той.

Д-р Русинов повтори: „За първи път детето се появява при нас в 12:20. То е регистрирано, че влиза в кабинета за преглед.“

Доктор Георгиева призна, че не е знаела, че преди да я посетят, детето е било в болница в Лозенец

Източник: plovdiv24

Родителите на починалото 3-годишно: Докторите убиха и насВ педиатричната болница пазели спешното легло за пациент, който щял да дойде на следващия ден Все ощ…Nov 16 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!