Лекарите нарекоха белега ми целувката на Богородица

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Докоснат от мълния, но оцелял – Венелин Трайков се разминава по чудо със смъртта. Той е един от малкото късметлии, които оживяват след удар от мълния. Подобно на последния трагичен случай, Трайков е бил ударен на стадион.

„Този момент се превърна в разделителна линия в живота ми. Помня всичко до момента, в който ме удря мълнията“, разказа той по bTV.

Инцидентът става на 14 юни 2007 г. следобед. Трайков казва, че благодарение на футбола е бил в добро физическо състояние и вероятно това е опазило живота му.

„В себе си имах едно дървено кръстче, осветено на Божи гроб. Носех го на врата си. След случая, известно време след това, го изгубих пак на стадиона и си казах, че кръстчето явно си е свършило работата“, казва Трайков.

Той прекарва пет дни в кома в реанимацията в Перник. В епикризата му пише, че е бил без сърдечна и дихателна дейност. Близките му разказват, че е „бил обгорял и със стопена коса“.

„Бил съм страшен за гледане, така ми казват“, спомня си Трайков.

След необичайната случка той казва, че е открил отново вярата.

„По-силна е вярата ми. Вярвам, че има Господ и винаги почитам Богородица на всяка Голяма Богородица. На 15 август винаги ходя на черква“, казва мъжът.

Според лекарите, които се грижили за него, Трайков е целунат от Богородица.

„Имах белег от изгаряне. Приличаше на целувка с червило и лекарите така го нарекоха – целувката на Богородица“, разказва той.

Трайков вярва, че е станал по-добър човек след този инцидент.

„Вярвам в доброто. Имам страхотни приятели, които ми оказаха невероятна подкрепа след случая. Имам деца, прекрасна съпруга“, споделя той.

Въпреки това Трайков винаги заобикаля мястото на инцидента. Пази и спортния екип, с който е бил в този ден – обгорял и на парчета.

„Чувствам се късметлия“, казва той.

Мощна молитва към Богородица Скоропослушница, която чува всички молби в трудни моменти Днес ви представяме една молитва към Божията майка Скоропослушница, за която се твърди, че чува вс…Sep 20 2020vijti.com


Източник: BurgasNovinite

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!