Къде се лекуват децата ни

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Преди известно време публикувахме текста За какво всъщност протестират педиатрите, написан и подписан от лекарите в единствената специализирана болница по детски болести в страната. Специалистите в СБАЛДБ “Проф. д-р Иван Митев” обясниха причините за справедливия си протест и ни поканиха да застанем рамо до рамо с тях, защото – всички сме съгласни – техните искания са наши искания, понеже са пряко свързани с възможността децата ни да получават бързо и адекватно лечение.
Освен чисто административните неуредици (много меко казано) като лимити, пътеки и крайно унизителни заплати, в Педиатрията имат и други големи проблеми, един от които е базата, където се лекуват децата.

Как лекуват депресията в Япония?Доста отдавна в Япония изпаднах в страшна депресия, престанах да се грижа за себе си, станах 75 кг, …Oct 12 2019vijti.com

Снимките, които публикуваме, са от отделението по нефрология и са само леко загатване за покъртителната мизерия, в която са принудени да работят лекарите, и в която на децата на хемодиализа им се налага да пребивават.

Няма нормални условия за работа и лечение, няма консумативи, няма нищо, дори сапун няма. НЯМА САПУН И ДЕЗИНФЕКТАНТ В БОЛНИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ! За децата няма играчки, лекарите носят от вкъщи, но се крадат. Телевизорите не работят, по стените зеят дупки, мебелировката (каквато е останала) е неспасяема, леглата са в окаяно състояние, щорите, первазите и радиаторите – също.

И всичко това нас чака.
Затова ето тук се събират средства за ремонта на отделението, който вече тече изцяло по инициативата на доброволците и педиатрите. Хора се включват и с доброволен труд и материали. Ако искате да помогнете с нещо конкретно, ако имате идея как да съдействате или държите да проследите как се разходват дарените средства, влезте във фейсбук групата Help детска нефрология Педиатрията.
Работата е там, че това е наша работа. Или както казват разтропаните хора, подели инициативата: ние сме отговорни пред децата си за всичко, което ни се случва, и за всичко, което ще им оставим.
Източник: maikomila.bg

Симона Алексова: Не е справедливо на приемния родител да дават 800, а на майката – 100 леваНе е справедливо на приемният родител да дават 800, а на майката – 100 лева. Това каза пред камерата…Oct 10 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!